Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2022
Vizualizari: 483
Comentează add

Ministrul sănătăţii a mai precizat că unul din opt pacienţi internaţi la Terapie Intensivă este infectat cu tulpina Delta a coronavirusului, tulpina dominantă fiind Omicron.

Alexandru Rafila: Trend de infectări CoVID descendent accentuat în România

radiojurnal

  Alexandru Rafila. FOTO: gov.ro

Mira Gomboş - Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că epidemia de COVID-19 a intrat pe un trend descendent accentuat în ţara noastră, iar rata de reproducere a virusului era ieri de 0,89%.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat puţin peste 12.000 de cazuri noi din aproximativ 45.000 de teste, mai puţine ca lunea trecută cu aproximativ 3.000. Au fost anunţate astăzi şi 75 de decese. Totuşi, ridicarea restricţiilor în România se va face cu precauţie şi în niciun caz acum, deoarece numărul de pacienţi cu COVID-19 de la Terapie Intensivă nu a scăzut încă. Are detalii Cătălin Radu.


Cătălin Radu: Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi că cifrele din ultima săptămână privind infectarea cu noul coronavirus sunt pe un trend descendent, dar ridicarea restricţiilor şi renunţarea la starea de alertă se va face doar în corelare cu doi indicatori importanţi.


Alexandru Rafila: În primul rând e vorba, sigur, şi despre scăderea numărului de persoane care sunt internate, dar mai ales despre scăderea numărului de pacienţi internaţi în Secţiile de Terapie Intensivă, şi din cauza asta rugămintea către toată lumea este să mai aibă puţină răbdare şi, mai ales, să respecte în continuare regulile pe care le-am menţionat de atâtea ori: să continue vaccinarea acolo unde este o recomandare la categoriile vulnerabile, încât să putem să avem o primăvară cât mai apropiată de o primăvară normală şi, cu atât mai mult, vara sau toamna acestui an.


Cătălin Radu: Ministrul sănătăţii a mai precizat că unul din opt pacienţi internaţi la Terapie Intensivă este infectat cu tulpina Delta a coronavirusului, tulpina dominantă fiind Omicron. Alexandru Rafila a mai adăugat că prima relaxare care va fi luată va fi probabil renunţarea la mască în spaţiile deschise, dar şi alte măsuri, în funcţie de evoluţia cazurilor în următoarele săptămâni.


Etichete alexandru rafilatrend descendentatipandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live