Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Martie 2020
Vizualizari: 478
Comentează add

Alexandru Rafila: Spre sfârșitul lunii aprilie, un maxim de cazuri noi

radiojurnal

  Alexandru Rafila. Foto: Radio România Oltenia

Numărul de infectare cu coronavirus va începe să scadă, după un maxim ce va fi atins la sfârșitul lui aprilie. Este estimarea făcută de președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, într-un interviu în direct la RRA.
 
Alexandru Rafila: Există un decalaj între ţări în ceea ce privește manifestarea infecției. Practic, noi suntem așa cu vreo 3-4 săptămâni în urma Italiei, de aceea, eu anticipez că spre sfârșitul lunii aprilie vom avea un maxim de cazuri noi, mai ales că pe data de 19 este Paștele și, sigur, contactele sociale se vor intensifica. Faptul că familiile se vor reuni va constitui practic un element care să contribuie la apariția de cazuri noi.
 
Eu cred că cel puțin în România, la începutul lunii mai, după ce vom atinge un maxim, numărul de cazuri noi va începe să scadă, iar așa ca și evoluție globală probabil că luna iunie este un termen rezonabil în care să apreciem că transmiterea va scădea, fără să dispară, și lucrurile vor continua așa peste vară, cu transmitere mai redusă, cu un număr de cazuri care să permită reacția sistemelor de sănătate, iar în toamnă vom asista din nou la o creştere a numărului de cazuri.
 
(PH)

Etichete președintele Societății Române de MicrobiologieAlexandru Rafilacazuri noi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live