Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Noiembrie 2016
Vizualizari: 423
Comentează add

Uniunea Europeanã a adãugat şase membri ai Dumei de Stat a Federaţiei Ruse pe lista persoanelor care fac obiectul mãsurilor restrictive. Ei au fost aleşi pe 18 septembrie.

Aleşii din Crimeea şi Sevastopol în Duma de stat vizaţi de sancţiuni UE

radiojurnal

 

Uniunea Europeanã a adãugat şase noi membri ai Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, aleşi din partea Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol, anexate în mod ilegal, pe lista persoanelor care fac obiectul mãsurilor restrictive în raport cu acţiunile care submineazã integritatea teritorialã, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

La 18 septembrie 2016, Federaţia Rusã a organizat alegeri pentru Duma de Stat, inclusiv în Crimeea şi Sevastopol, anexate în mod ilegal.

Uniunea Europeanã nu a recunoscut anexarea ilegalã a Crimeii şi a Sevastopolului de cãtre Federaţia Rusã şi, prin urmare, nu recunoaşte desfãşurarea alegerilor în peninsula Crimeea.

În conformitate cu politica sa de nerecunoaştere, Uniunea considerã cã persoanele care au devenit membri ai Dumei de Stat în urma alegerilor din Crimeea ar trebui plasate sub incidenţa sancţiunilor.

Prin urmare, Consiliul a adãugat acum şase nume noi pe aceastã listã.

Sancţiunile respective constau în îngheţarea activelor şi interdicţia de cãlãtorie.

În prezent, 152 de persoane şi 37 de entitãţi sunt supuse acestor sancţiuni.

Mãsurile au fost introduse în martie 2014 şi au fost prelungite ultima datã în septembrie anul acesta pânã la 15 martie 2017.

Actele juridice, inclusiv numele persoanelor şi expunerile de motive pentru includerea lor pe listã, sunt disponibile în Jurnalul Oficial de astãzi al Uniunii Europene.

În prezent, sunt în vigoare mai multe mãsuri ale Uniunii Europene ca rãspuns la criza din Ucraina, între care sancţiuni economice vizând anumite sectoare ale economiei ruse, valabile pânã la 31 ianuarie 2017, şi mãsuri restrictive ca rãspuns la anexarea ilegalã a Crimeii şi a Sevastopolului, valabile pânã la 23 iunie 2017. 


Etichete dumauerusiacrimeeasevastopol.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live