Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

27 Iunie 2019
Vizualizari: 556
Comentează add

Un incendiu de pădure a izbucnit aseară între Wiesenau şi Ziltendorf, în regiunea Oder-Spree din landul Brandenburg. La miezul nopții, flăcările afectaseră 100 de hectare.

Alertă în Germania pentru incendii de pădure

vlad-draghicescu-bonn

 

Canicula afectează o mare parte a Europei, iar pentru astăzi şi mâine meteorologii anunţă temperaturi greu de suportat.

În nord-estul Spaniei, mâine se aşteaptă temperaturi de 45 de grade, în timp ce în Franţa acestea se vor apropia de 40 de grade. Din cauza numărului insuficient de aparate de aer condiţionat, zeci de şcoli din Franţa au fost închise încă de ieri, o măsură similară fiind luată şi în Luxemburg.

Autorităţile din Grecia se tem că vor izbucni numeroase incendii de pădure, de vină fiind atât temperaturile ridicate, cât şi vântul puternic. În acest sens, Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie.

O altă atenţionare a diplomaţiei de la Bucureşti vizează Italia, unde mai multe regiuni sunt sub cod roşu de caniculă. În Germania, vremea caniculară şi uscată a determinat serviciul de meteorologie să emită alertă maximă, de gradul 5, pentru incendii de pădure în mai multe landuri federale.

Traficul feroviar între Cottbus și Frankfurt pe Oder a fost sistat în urma unui nou incendiu de pădure izbucnit aseară între Wiesenau şi Ziltendorf, în regiunea Oder-Spree din landul Brandenburg. La miezul nopții, flăcările afectaseră 100 de hectare, iar autoritățile nu exclud riscul extinderilor către zonele locuite.

Responsabilul pentru protecția împotriva incendiilor a declarat că intervenția este dificilă, deoarece zona în care a izbucnit focul este dens populată. Cu o seară înainte un incendiu de proporții a afectat și Lieberoser Heide, o fostă zonă de antrenament militar, situată la 90 de km de capitala Berlin.

În ambele cazuri, tentativele autorităților de stingere a focului sunt îngreunate nu doar de caniculă, ci și de prezența muniției îngropate în pământ, ceea ce înseamnă că focul poate fi combătut eficient numai din aer. Serviciul la German de Meteorologie - Deutscher Wetterdienst - așteaptă săptămâna aceasta temperaturi de până la 40 de grade Celsius, care vor depăși cel mai probabil recordul de 38,5 grade, înregistrat în iunie 1947.


Etichete meteoEuropaUEincendiifocpădurevântalertăatenţionareBrandenburg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live