Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Mai 2020
Vizualizari: 2144
Comentează add

Este în desfășurare o anchetă epidemiologică. Un predicator al Bisericii Creștine după Evanghelie din localitate, cunoscut ca filantrop, a fost depistat pozitiv la SARS CoV-2.

Alertă COVID-19 în comuna Prundu din Județul Giurgiu

radiojurnal

   Foto: Ministerul Afacerilor Interne.

Alertă în comuna Prundu din județul Giurgiu, unde comunitatea de romi din localitate a intrat în panică, după ce un predicator al Bisericii Creștine după Evanghelie din Prundu, cunoscut ca filantrop în zonă, a fost depistat pozitiv la testarea pentru virusul COVID.

Corespondentul RRA, Marcela Petcu a transmis că acum este în desfășurare o anchetă epidemiologică. 

Marcela Petcu: În timp ce predicatorul a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, alte 80 de persoane membre ale comunității de romi au fost testate pentru a se verifica dacă au contractat virusul. O anchetă epidemiologică, este în plină derulare și în funcție de rezultatul testelor există posibilitatea ca în zonă să se înăsprească măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID-19. Potrivit primarului comunei Prundu, Cătălin Corbea, toate persoanele aflate în zona cu care predicatorul a avut contact, au intrat în autoizolare. Autoritățile locale le asigură hrana și toate cele necesare. Edilul Șef al localității Prundu, susține că un contact al predicatorului a fost testat, iar rezultatul a fost negativ, însă sunt alte zeci de persoane care au mai fost testate, iar numărul acestora este în creștere. Autoritățile locale spun că predicatorul nu avea domiciliul în localitatea Prundu, și făcea naveta pentru a ajuta persoane nevoiașe din comunitatea de romi. 


Etichete pandemie covid-19giurgiustați acasăpăstrați distanța

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live