Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Iulie 2018
Vizualizari: 760
Comentează add

Mai grav este că focarele de pestă porcină africană au fost confirmate deja în nouă unităţi administrativ-teritoriale, iar suspiciuni au mai apărut şi în alte localităţi.

Alertă: Peste 100 de focare de pestă porcină africană în județul Tulcea

radiojurnal

Arhivă foto: Agerpres.

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Tulcea au instituit starea de alertă după ce au depistat un focar de pestă porcină africană la un complex de creşterea porcilor din apropiere de municipiul reşedinţă de judeţ.


Reporter: Irinel Călin: În partea de nord a judeţului s-au confirmat deja peste 100 de focare, iar pentru a nu se răspândi boala din punct de vedere sanitar-veterinar judeţul Tulcea a fost izolat.


Lucian Furdui, prefect: S-au luat măsuri în ce priveşte filtrele la toate ieşirile din judeţ pentru control şi dezinsecţie a autoturismelor care părăsesc judeţul Tulcea.


Reporter: În complexul de porci din apropierea municipiului Tulcea, unde a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane, au fost luate măsur de izolare a halei în care se află câteva mii de porci.

Mai grav este că focarele de pestă porcină africană au fost confirmate deja în nouă unităţi administrativ-teritoriale, iar suspiciuni au mai apărut şi în alte localităţi.


Lucian Furdui: Facem apel la primarii din teritoriu pe care îi rugăm să sprijine activităţile echipelor mixte în teritoriu în vederea desfăşurării activităţilor de dezinsecţie, de perimetrare a focarelor.


Reporter: Pesta porcină africană este o boală cu mortalitate de 100% la specia porc, dar care din fericire nu se transmite la om; piederile economice sunt în schimb uriaşe


Etichete pesta porcina africanatulceastare de alertadezinsectie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live