Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 August 2021
Vizualizari: 183
Comentează add

Alertă la Atena, în Grecia, din cauza unui incendiu uriaș la marginea capitalei elene, care nu a fost încă stins.

Alertă la Atena, în Grecia, din cauza unui incendiu uriaș

florin-lepadatu

  Foto: AGERPRES/EPA/YANNIS KOLESIDIS

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Este alertă la Atena, în Grecia, unde locuitorii s-au trezit de dimineață sub nori groși de fum și cenușă și nici la această oră mulți dintre ei nu pot deschide geamurile în siguranță.

Un incendiu uriaș la marginea capitalei elene, care nu a fost încă stins, a ars deja zeci de locuințe și a ucis multe animale domestice, printre care și caii unui club de echitație.

Efective impresionante au fost mobilizate, iar pompierii speră să pună focul sub control în următoarele ore, transmite corespondenta Radio România Actualități, Michaela Lambrinidou: "Un incendiu de amploare a izbucnit ieri la prânz în apropiere de fosta reședință regală, la Tatoi, pe poalele versantului Parnitha, la periferia din nord-vestul Atenei. Flăcările au ieșit de sub control repede şi s-au extins pe o lungă suprafață, ameninţând așezările rezidențiale din varii bobi, Tatoi şi Kryoneri, dar și o tabără de copii care au fost însă evacuate cu ajutorul poliţiei şia voluntarilor. Zeci, ca să nu spunem sute de locuinţe, unităţi productive industriale, dar şi animale, printre care şi un număr mare de cai ai clubului de echitaţie au ars. Nu există victime umane, dar câteva persoane, printre care şi un pompier, au fost transferaţi la spital cu arsuri şi insuficienţă respiratorie. Însă, pagubele ecologice şi cele materiale sunt incomensurabile. O dată cu răsăritul soarelui, peste 300 de pompieri cu 35 de maşini de incendii şi 10 bombardiere cu apă aeriene se luptă cu flăcările şi la această oră. Cerul capitalei este acoperit cu fum dens şi cenuşă şi, în combinaţie cu căldura caniculară, creează o stare de disconfort mare şi de aceea locuitorii din suburbiile adiacente sunt sfătuiţi să închidă ferestrele pentru a opri pătrunderea fumuli în case. Multe cartiere din zonă au rămas de ieri fără curent şi apă. Echipele de electricieni lucrează şi acum la remedierea problemelor. Autostrada Atena - Salonic este acum dată parţial în folosinţă."


Etichete greciaincendii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live