Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

21 Februarie 2021
Vizualizari: 212
Comentează add

Două sentințe într-o singură zi împotriva lui Aleksei Navalnîi, criticul cel mai vehement al președintelui rus, Vladimit Putin.

Aleksei Navalnîi, condamnat pentru "defăimarea unui veteran"

alexandru-beleavski-moscova

  Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la închisoare cu executare, în timpul pronunțării primei sentințe într-un tribunal din Moscova, 2 februarie 2021. Foto: Handout/ Moscow City Court press service/ AFP

Două sentințe într-o singură zi împotriva lui Aleksei Navalnîi, criticul cel mai vehement al președintelui rus, Vladimit Putin.
 
Liderul de opoziție acuză campania de persecuții la adresa sa. Corespondentul nostru de la Moscova, Alexandr Beleavschi, relatează.
 
Reporter: Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, a primit ieri o nouă condamnare, la o amendă de 850.000 de ruble, aproximativ 9.500 de euro. El a fost acuzat de calomnierea unui veteran de război de 95 de ani pentru că a participant anul trecut la un clip promoțional în sprijinul referendumului pentru modificarea Constituției.
 
Într-un comentariu video el l-a numit: "slugoi și trădător". Aleksei Navalnîi a respins acuzațiile, iar avocații săi au declarat că vor contesta sentința.
 
Judecătoarea, pe de altă parte, a cerut ca materialele procesului să fie trimise Comitetului pentru investigații, pentru a stabili dacă declarațiile lui Navalnîi la adresa instanței în timpul acestui proces constituie infracțiuni.
 
Cu doar câteva ore mai înainte, o altă instanță a respins recursul lui Aleksei Navalnîi la comutarea într-o pedeapsă cu executare a uneia cu suspendare, într-un mai vechi dosar de delapidare pe care acesta îl declară fabricat.
 
Schimbarea pedepsei a fost cerută sub pretextul încălcării condițiilor de probațiune, ceea ce Navalnîi, de asemenea, respinge. Scăzându-se perioada de arest preventiv și la domiciliu, el ar urma să execute doi ani și jumătate.
 
(PH)
 

Etichete Aleksei Navalnîicondamnare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live