Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 122
Comentează add

Aleksei Navalnîi a fost reţinut la sosirea în Rusia

sergiu-stet

 Alexei Navalnîi. Foto: Arhivă

Activistul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost reţinut la revenirea în Moscova, transmite corespondentul BBC. El a făcut o scurtă declaraţie pentru reporteri, afirmând că nu îi este teamă, după care a fost condus de oficiali în uniformă, pe aeroportul Sheremetyevo.

Autorităţile închisorii au afirmat că el încălcase condiţiile eliberării condiţionate. Navalnîi tocmai se întorsese din Germania, unde primise îngrijiri medicale după ce fusese otrăvit cu un agent neurotoxic în Rusia.

Jurnalistul Christo Grozev, colaborator al site-ului de investigaţie Bellingcat, a vorbit cu Aleksei Navalnîi înainte de a pleca din Germania. Acesta a afirmat că este conştient de riscurile pe care şi le asumă mergând acasă.

"În acest moment cred că nici el nu ştie dacă este vorba despre o arestare pe termen lung sau scurt, dar cred că, spre deosebire de mine sau oricine altcineva, el poate să rămână calm şi să fie pregătit pentru câteva luni sau chiar ani de detenţie. Dacă ar fi ştiut că se va întâmpla ce tocmai s-a întâmplat decizia lui de a reveni la Moscova ar fi rămas neschimbată", a afirmat Grozev.


Etichete Aleksei NavalnîiRusiaopozițiearestare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live