Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Duminică, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Iulie 2019
Vizualizari: 506
Comentează add

În Ucraina, partidul preşedintelui Volodimir Zelenski este lider incontestabil la alegerile parlamentare anticipate desfăşurate duminică.

Alegerile parlamentare anticipate din Ucraina

florin-lepadatu

 Rada Supremă - Parlamentul de la Kiev        Foto: Sergiu Şteţ

În Ucraina, partidul preşedintelui Volodimir Zelenski este lider incontestabil la alegerile parlamentare anticipate desfăşurate duminică.

Potrivit ultimelor date publicate pe site-ul oficial al Comisiei Electorale Centrale de la Kiev, partidul Slujitorul Poporului a câştigat 42,11% din voturi, fiind urmat cu 12,69% de Platforma de Opoziţie.

După scrutin, preşedintele Zelenski a promis ucrainienilor că nu vor fi dezamăgiţi şi a reiterat priorităţile partidului său, anume încetarea războiului, revenirea prizonierilor şi înfrângerea corupţiei.

Românii din regiunea Cernăuţi speră într-o îmbunătăţire a situaţiei lor, iar şansele ca un român să îi reprezinte la Kiev sunt mari.

Transmite corespondenta RRA din Suceava, Mihaela Buculei: "Pe listele candidaţilor din aşa-numita circumscripţie românească s-au aflat 17 competitori, dintre care 10 de etnie română.

Aşadar, românii din regiunea Cernăuţi speră să aibă un reprezentant în Parlamentul de la Kiev.

Odată cu alegerea noului parlament în Ucraina, românii din regiunea Cernăuţi îşi doresc rezolvarea anumitor probleme.

Analistul politic Marin Gherman: "Necesitatea unei relansări a dezvoltării economice şi combaterea corupţiei, integrarea europeană, dar mai mult nu din perspectiva unei aderări ca fapt împlinit sau ca fapt în viitor, ci mai degrabă construirea şi implementarea unor standarde europene în Ucraina, astfel încât cetăţenii ucraineni să se simtă în confort, să simtă o prosperare şi o îmbunătăţire a vieţii.

Nu în ultimul rând, subiectul drepturilor minorităţii româneşti, care, la fel, este un subiect discutat în cadrul acestei circumscripţii."


Etichete Ucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live