Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Martie 2020
Vizualizari: 276
Comentează add

În Israel, au avut loc alegeri legislative, a treia rundă în mai puţin de un an, după câteva eşecuri la formarea unui nou guvern.

Alegerile legislative din Israel

florin-lepadatu

 Ierusalim. Foto: wikipedia.org.

În Israel, au avut loc alegeri legislative, a treia rundă în mai puţin de un an, după câteva eşecuri la formarea unui nou guvern.

Potrivit exit-pollurilor, Benjamin Netanyahu, cu partidul său Likud, ar avea două mandate în plus, faţă de rivalul său, Benny Gantz, liderul formaţiunii Albastru-Alb.

Niciunul nu are, însă, majoritatea necesară, în Knesset, pentru formarea unui guvern.

Reporter Dragoş Ciocîrlan: "Benjamin Netanyahu a declarat că scrutinul legislativ de ieri e cea mai mare victorie din viaţa lui şi a salutat voturile israelienilor, spunând că vor aduce cel mai bun deceniu din istoria ţării.

Suporterii partidului său Likud au scandat: "Bibi - Regele Israelului!".

În discursul lui, Netanyahu a promis să elimine ameninţarea nucleară iraniană, să aducă pacea cu ţările arabe moderate, reforme economice, un pact de apărare cu Statele Unite şi a amintit de propunerea lui, de a anexa aşezări din Cisiordania.

Rivalul său, Benny Gantz, liderul formaţiunii Albastru-Alb, nu cedează în faţa exit-pollurilor şi le-a spus suporterilor să aştepte rezultatul final la numărătoarea voturilor.

Benjamin Netanyahu nu are majoritate.

Se pare că îi lipsesc două mandate.

Gantz a comentat că e posibil să se repete situaţia din aprilie anul trecut şi, în acelaşi timp, Netanyahu are în faţă trei acuzaţii grave la tribunal.

"Dacă estimările vor fi confirmate de numărătoarea voturilor, Israelul nu merge într-o bună direcţie" - a declarat Benny Gantz.

Referindu-se la Netanyahu şi Partidul Likud, Gantz a declarat că formaţiunea Albastru-Alb s-a confruntat cu cea mai josnică campanie electorală din istoria Israelului."


Etichete ierusalimisrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live