Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT - continuare Marţi, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Noiembrie 2018
Vizualizari: 544
Comentează add

Democraţii americani au reuşit să obţină, pentru prima oară în opt ani, controlul Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor parţiale din Statele Unite.

Alegeri SUA: Democraţii obţin controlul Camerei Reprezentanţilor

radiojurnal

  Congresul SUA          Foto: wikipedia.org.

Democraţii americani au reuşit să obţină, pentru prima oară în opt ani, controlul Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor parţiale care au avut loc, ieri, în Statele Unite.

Republicanii, pe de altă parte, îşi menţin majoritatea în Senat.

Reuters notează că alegerile au fost văzute şi ca un referendum cu privire la politicile administraţiei Trump, în condiţiile în care aceasta a beneficiat şi de sprijinul Congresului, dominat de Republicani în ambele camere.

Controlul Camerei Reprezentanţilor le va permite democraţilor să blocheze iniţiativele legislative ale liu Donald Trump, dar şi să ancheteze situaţia fiscală a preşedintelui, posibile conflicte de interese şi acuzaţiile cu privire la legăturile dintre echipa sa de campanie şi Federaţia Rusă.

Alegerile de ieri au marcat şi o serie de premiere între care cea mai tânără femeie aleasă în Congres, primele două musulmance în Camera Reprezentanţilor, primul guvernator care este, în mod asumat, homosexual.    


Etichete SUAalegeri partialeDonal TrumpdemocratiCamera Reprezentanţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live