Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

22 Noiembrie 2019
Vizualizari: 526
Comentează add

La toate cele 142 de secţii din Italia astăzi se votează până la ora locală 21:00, dar şi mâine şi duminică de la 7:00 la 21:00.

Alegeri România 2019: În Italia s-au deschis secţiile de votare

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

În Italia, unde se află cea mai mare comunitate de români din diaspora, şi unde în primul tur au votat peste 129.500 de români, se deschid la această oră cele 142 de secţii organizate în această ţară.

Corespondenta RRA Elena Postelnicu se afla la secţia consulară din Roma unde sunt amplasate două secţii de votare. Bună ziua Elena. Este aglomeraţie?


Reporter: Bună ziua! În acest moment nu este coadă, nu este aglomerație. Deja 25 de cetățenii români, care au venit înainte de deschiderea urnelor, au votat la cele două secţii organizate aici. Nimeni nu așteaptă.

Comisiile electorale sunt alcătuite din 13 membri, sunt 13 ştampile şi 13 cabine, deci va fi imposibil să se formeze cozi încă de la primele ore, cu atât mai mult cu cât astăzi este o zi de lucru.

Vreau să spun că am observat încă de la primul tur de scrutin că la cele cinci secții de votare din Roma, în comisiile electorale sunt foarte mulți tineri studenți români care s-au implicat şi la îndemnul ambasadorului ţării noastre în Italia, George Bologan.


George Bologan: "Am încercat să maximizăm numărul membrilor în comisie. La acest capitol subliniez din nou, există şi obligaţia tuturor partidelor să se asigure că sunt reprezentate în fiecare secție de vot, tocmai pentru a ușura fluxul alegătorilor şi buna funcționare a exercițiului de vot".


Reporter: La toate cele 142 de secţii din Italia astăzi se votează până la ora locală 21:00, dar şi mâine şi duminică de la 7:00 la 21:00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59 pentru alegătorii care se află în sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.


Etichete alegeri prezidentialeromaniaitaliadiasporavot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live