Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

26 Decembrie 2017
Vizualizari: 1165
Comentează add

Autorităţile din Rusia au respins cererea de înregistrare a lui Alexei Navalnîi în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 2018

Alegeri prezidențiale în Rusia: Candidatura lui Alexei Navalnîi, respinsă

alexandru-beleavski-moscova

Alexei Navalnî.

În Rusia, Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale de anul viitor, nu va putea candida la scrutin.

Interdicţia a fost decisă ieri în unanimitate de membrii Comisiei Electorale de la Moscova.

Instituţia şi-a motivat decizia prin condamnarea penală pe care o are opozantul rus. Aleksei Navalnîi consideră însă decizia instanţei motivată politic şi a cerut boicotarea scrutinului din luna martie, la care Vladimir Putin este mare favorit.

Corespondență de la Moscova - Reporter: Alexandr Beleavschi - Comisia Electorală Centrală a refuzat înregistrarea liderului de opoziție Aleksei Navalnîi în calitatea de candidat în alegerile prezidențiale din martie 2018, invocând o condamnarea penală neanulată a acestuia.

Unul dintare membrii Comisiei, Boris Ebzeev, a precizat că legea rusă interzice să candideze persoanelor care în ziua votului au condamnări neanulate sau neispășite pentru infracțiuni grave, iar după anularea sau ispășirea pedepsei aceste persoane nu vor putea candida la președinție încă 10 ani.

În februarie, Aleksei Navalnîi a fost recondamnat la cinci ani cu suspendare pentru delapidare după ce Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a cerut refudecarea procesului în care, în 2013, el a primit aceeași condamnarea. Condamnarea expiră în august 2018.

Aleksei Navalnîi mai are o condamnare cu suspendare din 2014 pentru înșelătorii și spălare de bani.

La ședința Comisiei Centrale Electorale liderul de opoziție a declarat că a demonstrat la CEDO că sentințele împotriva sa au fost falsificate și că hotărârea instanței europene prevede în mod special că el trebuie admis să candideze.

În replică, Comisia Electorală Centrală a declarat că instanța europeană nu are dreptul să anuleze hotărârile unei instanțe rusești.

Aleksei Navalnîi și-a chemat susținătorii să boicoteze alegerile prezidențiale în cazul în care nu va fi lăsat să candideze.

El a acuzat Comisia Electorală Centrală că prin decizia sa lasă în afara alegerilor milioane de persoane.


Etichete Autorităţile din Rusiarespins cererea de înregistrare a lui Alexei Navalnîicandidat la alegerile prezidențiale din 2018rusiavladimir putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live