Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: POIANA LUI JOHANN (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

26 Septembrie 2021
Vizualizari: 628
Comentează add

LIVE VIDEO: UPDATE ora 15.00 - Cei aproximativ 2.000 de delegaţi la Consiliul Naţional al PNL au votat pentru funcţiile de conducere din eşalonul doi.

Alegeri PNL: Scrutin pentru funcțiile de conducere #updates Alegeri PNL: Scrutin pentru funcțiile de conducere #updates - Conține video

radio-romania-actualitati

Foto: Arhivă.

LIVE VIDEO: Consiliul Național al Partidului Național Liberal.

UPDATE ora 15.00 - Cei aproximativ 2.000 de delegaţi la Consiliul Naţional al PNL au votat pentru funcţiile de conducere din eşalonul doi, respectiv secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii pe domenii de activitate şi regiuni de dezvoltare. Pentru aceste funcţii au intrat în competiţie membri PNL din echipa lui Florin Cîţu, care a câştigat ieri alegerile pentru şefia partidului, dar şi din partea contracandidatului său, Ludovic Orban. La această oră se numără buletinele de vot, iar reporterul Amalia Bojescu ne-a transmis că mandatul noii conduceri liberale este de patru ani.

UPDATE ora 13.20 - Congresul PNL continuă astăzi în capitală pentru desemnarea componenței echipei de conducere, după ce ieri premierul Florin Cîțu a fost ales președinte al formațiunii.

La această oră, candidații pentru funcțiile din Biroul executiv își prezintă programele.

Amalia Bojescu le urmărește și revine cu noi informații în Radiojurnal. Bună ziua, Amalia! Te ascultăm.


Reporter: Bună ziua. Aici la Romexpo a început deja procedura de vot pentru funcțiile din Biroul executiv. Votul este secret.

Pentru funcția de secretar general este un singur candidat, Dan Vâlceanu, propus de președintele Florin Cîțu.

Din conducerea la nivel național vor mai face parte 4 prim vicepreședinți și 17 vicepreședinți pe domenii de activitate și regiuni de dezvoltare.

Președintele PNL Florin Cîțu și-a prezentat echipa din care fac parte miniștri, președinți de consilii județene, primari de municipii. El a vorbit despre unitatea partidului în lupta cu adversarul politic, PSD.


Florin Cîțu: Sunt sigur că nicio provocare nu este prea mare pentru Partidul Național Liberal în perioada următoare. Vreau un partid unit, un partid puternic, care să-și folosească toate resursele și pentru lupta cu adversarul nostru politic, PSD. În acest mandat, vreau să fiți mândri că sunteți liberali, fiecare dintre dumneavoastră și asta înseamnă că deciziile pe care le vom lua, împreună, vor fi decizii doar în interesul românilor. Vom pune mai presus de persoana noastră, /.../ de partid, interesul românilor. Doar așa vom câștiga tot în 2024.


Reporter: Inițial, trebuia să se voteze în două etape pentru funcțiile din Biroul executiv. S-a renunțat, întrucât mai mulți candidați din echipa lui Ludovic Orban s-au retras din competiție. Unul este fostul lider al senatorilor, Virgil Guran, care nu a mai candidat pentru funcția de prim vicepreședinte.


Virgil Guran: Vreau să rămân în memoria dvs. Guran, care, dacă a promis, a rămas lângă Ludovic Orban, chiar dacă și-a pierdut funcțiile. Vreau să rămân în memoria dumneavoastră poate omul care a avut curajul să spună ceea ce gândește, chiar dacă am supărat conducerea, omul care vrea să construiască împreună cu dumneavoastră ceva în partid.


Reporter: Cei care l-au susținut pe Ludovic Orban se vor regăsi, dacă vor fi aleși, în funcții de vicepreședinte.

Mandatul noii conduceri va fi de 4 ani. Sunt aproximativ 2000 de delegați cu drept de vot. Votul este secret cu buletine.

Procedura este în plină desfășurare. Noi vom reveni de aici de la Romexpo.

UPDATE ora 12.20: La Bucureşti continuă lucrările Consiliului Național al PNL, în care delegații vor alege, prin vot secret, componența Biroului Executiv, structură de conducere la nivel național. La această oră, candidații pentru funcțiile acestui for își prezintă programele.
 

Reporter: Amalia Bojescu - Într-adevăr, candidații pentru funcțiile din Biroul Executiv își prezintă în continuare programele. Este vorba, în principal, despre candidații din echipa propusă de noul preşedinte, Florin Cîțu. Inițial trebuia să se voteze în două etape - o dată pentru funcția de secretar general și pentru cei patru prim-vicepreședinți, și apoi pentru cei 17 vicepreședinți pe domenii de activitate și regiuni de dezvoltare.

Cei peste 1.000 de delegați vor vota secret pentru aceste funcții, o singură dată, după ce mai mulți susținători ai fostului preşedinte Ludovic Orban și-au retras candidatura pentru funcțiile de secretar general și vicepreşedinte. Este vorba, între alții, despre ministrul Adrian Oros sau fostul lider al senatorilor Virgil Guran.

Pentru funcția de secretar general candidează ministrul finanțelor, Dan Vîlceanu, propus de preşedintele PNL, Florin Cîțu. pe lista propusă se regăsesc actualii miniștri, preşedinți de consilii județene, dar și primari de municipii. Președintele PNL, Florin Cîțu, spunea că liberalii care l-au susținut pe Ludovic Orban nu vor fi chemați la discuții. Ei vor avea funcții în partid și vor fi uniți în lupta cu adversarul politic PSD. Se dorește, potrivit organizatorilor, ca în cel mult o jumătate de oră să înceapă procedura de vot.

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 septembrie, ora 11:00) - Realizator: Alegerile din PNL continuă în capitală cu scrutinul pentru celelalte funcții de conducere din partid, după ce ieri Florin Cîțu a fost ales președinte al formațiunii.

Consiliul Național este în plină desfășurare la această oră, iar Amalia Bojescu urmărește reuniunea și ne oferă acum detalii în direct. Bună ziua, Amalia, te ascultăm.


Reporter: Bună ziua! În urmă cu o jumătate de oră au început lucrările Consiliului Național al PNL, în care cei aproximativ 2.000 de liberali vor alege prin vot secret componența Biroului executiv, structură de conducere la nivel național.

Şedința a fost deschisă de președintele PNL Florin Cîțu, care a transmis un mesaj de unitate a partidului și a subliniat din nou responsabilitatea pe care o are în a duce mai departe proiectele formațiuni în interesul românilor, și nu în interes personal.

Florin Cîțu și-a prezentat echipa pentru funcțiile din Biroul executiv, secretarul general, 4 prim vicepreședinți și 17 vicepreședinți, pe domenii de activitate și regiuni. Pot candida pentru aceste funcții și membrii PNL care l-au susținut pe fostul președinte Ludovic Orban.

Înainte de începerea ședinței, Florin Cîțu a făcut precizări legate de actuala criză politică, pe care - spune el - va încerca să o rezolve prin negocieri cu formațiunile politice.


Florin Cîțu: Prin negocieri cu toți aceia care vor să susțină guvernul, din toate partidele. Vom discuta cu toți cei care în Parlamentul României vor să susțină un guvern și nu vor o criză politică în România. Pe de o parte avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci nu ai ce să faci, /.../ negociem cu nimeni. În acest moment avem așa: o alianță PSD-AUR-USR în Parlamentul României care vrea să dea jos guvernul. După ce ei se clarifică și se definesc și văd ce vor să facă, putem să discutăm și noi.


Reporter: În acest moment, candidații pentru funcțiile din Biroul executiv își prezintă programele. Noi vom reveni cu informații./

---Știrea inițială---

Alegerile din PNL continuă, astăzi, la Romexpo, cu scrutinul pentru celelalte funcții de conducere din partid, după ce, ieri, Florin Cîțu a fost ales preşedinte al formațiunii.

La Consiliul Național, care începe la această oră, participă 2.000 de delegați.

La începutul lunii septembrie, statutul PNL a fost modificat, una dintre schimbări vizând creșterea numărului de vicepreședinți pe domenii la 17.

Ieri, alături de Florin Cîțu, care a câștigat mandatul de preşedinte al PNL, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Curții de Arbitraj a partidului, iar Mihai Barbu - preşedinte al Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori.

(RS)


Etichete consiliul nationalalegeripnlromexpo(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live