Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carl Josephs, Londra

6 Iunie 2014
Vizualizari: 1942
Comentează add

Partidul Conservator, aflat la guvernare în Marea Britanie, a câştigat alegerile parţiale de ieri din circumscripţia Newark, din estul Angliei.

Alegeri parţiale în Marea Britanie influenţate de imigranţi

carl-josephs-londra

Foto: arhivă Reuters.

Conservatorii îşi păstrează locul de parlamentar din Camera Comunelor şi reuşesc să se plaseze înaintea partidului populist UKIP, care s-a plasat pe primul loc în recentele alegerile europarlamentare.

Atât conservatorii, cât şi membrii formaţiunii UKIP se pot declara mulţumiţi, deşi niciunul dintre ei nu a obţinut rezultatul la care sperau cu adevărat.

Conservatorii s-au apropiat de 50%, în timp ce UKIP, Partidul Independenţei din Marea Britanie, a crescut în preferintele alegătorilor la peste 20%, însă nu au mai avut aceeaşi performanţă ca cea de luna trecută de la alegerile parlamentare.

Succesul parţial obţinut de UKIP se datorează faptului că formaţiunea s-a declarat preocupată de nevoile oamenilor obişnuiţi.

Membrii formaţiunii au respins maniera de a face politica principalelor partide, iar oraşul Newark are suficiente motive să fie nemulţumit.

Localitatea are o rată mare a şomajului, iar principalii doi angajatori din zonă folosesc mână de lucru ieftrină, oferă contracte pe termen scurt muncitorilor din Europa de Est, în special polonezilor.

Localnicii sunt extrem de nemulţumiţi, mulţi dintre ei se plâng şi spun că sunt atât de săraci încât trebuie să aleagă între a da banii pe mâncare sau pe încălzirea casei.

În plus, spitalul local a fost închis din lipsă de bani. În aceste condiţii, se pune întrebarea cum au reuşit conservatorii să câştige, pentru că au reuşit să-i mobilizeze pe alegătorii din mediul rural, care au mai degrabă opţiuni laburiste sau conservatoare şi care merg mai des la vot decât cei de la oraş.

Imigraţia în masă sau prerogativele sporite ale Uniunii Europene în dauna celor ale Marii Britanii îi preocupă, dar pentru moment, au decis să meargă mai departe cu ceea ce cunosc mai bine şi anume, cu Partidul Conservator.


Etichete partidul ConservatorMarea britaniealegeriNewarkCamera ComunelorUKIPpolitică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live