Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1018
Comentează add

În localităţile unde au loc astăzi alegeri parţiale nu au fost înregistrate situaţii grave sau incidente de ordine publică.

Alegeri parţiale în mai multe judeţe din ţară

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Duminică au loc alegeri locale parţiale pentru desemnarea primarului în municipiul Deva şi în 15 comune din 13 judeţe în care această funcţie a rămas vacantă.

De asemenea, alegeri locale parţiale sunt organizate şi pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa.

Potrivit corespondentului RRA Ilie Pintea, în municipiul Deva secţiile de votare s-au deschis în această dimineaţă fără incidente.

Sunt aşteptaţi la urne aproape 60.000 de cetăţeni cu drept de vot, care au de ales dintre cei nouă candidaţi înscrişi în cursa electorală pentru funcţia de primar.

Postul a rămas vacant după ce fostul edil-şef Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţia reaminteşte că împiedicarea exercitării drepturilor electorale, coruperea alegătorilor, frauda la vot, încălcarea confidenţialităţii votului, falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale sunt fapte ce constituie contravenţii şi infracţiuni la legea electorală.

Abaterile de la lege vor fi sancţionate, după caz, cu amenzi între 600 şi 3.000 de lei, sau cu închisoare de la şase luni la trei ani. Secţiile de votare se vor închide la ora 21:00

Fără incidente de ordine publică

 În timpul procesului de votare din localităţile unde au loc astăzi alegeri parţiale nu au fost înregistrate situaţii grave sau incidente de ordine publică - anunţă Ministerul de Interne.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Monica Dajbog, a precizat în această dimineaţă că nici în timpul campaniei electorale nu au fost semnalate evenimente deosebite.

Totuşi, poliţiştii efectuează cercetări în cinci dosare penale pentru coruperea alegătorilor, precum şi cu privire la patru fapte contravenţionale.

Ea a adăugat că pentru buna desfăşurare a scrutinului sunt în teren peste 700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

Duminică au loc alegeri locale parţiale pentru desemnarea primarului în municipiul Deva şi în 15 comune din 13 judeţe în care această funcţie a rămas vacantă.

De asemenea, sunt organizate alegeri locale parţiale şi pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa


Etichete alegeri locale partialedevaconstantamai

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live