Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

6 Noiembrie 2017
Vizualizari: 882
Comentează add

Conform numărătorii paralele realizată de partide, fără vreo importanţă oficială, primăria municipiului Deva ar fi fost câştigată de PNL.

Alegeri parţiale în Deva şi în 15 comune din ţară

gabriela-tatarau

  Foto: Arhivă.

În oraşul Deva şi în alte 15 comune din ţară s-au desfăşurat duminică, 6 noiembrie, alegeri parţiale pentru funcţia de primar rămasă vacantă, iar în Mereni, judeţul Constanţa, alegătorii au fost chemaţi la urne pentru a-şi desemna Consiliul local.

Prezenţa medie la vot a fost de 45,3%.  Cea mai mare prezenţă la urne a fost în judeţul Gorj - peste 67 la sută - urmat de Suceava şi Teleorman, iar cei mai dezinteresaţi de acest scrutin au fost alegătorii din Hunedoara, unde doar 37 la sută dintre ei şi-au exprimat opţiunea electorală.

Scrutinul s-a desfăşurat fără prea mari incidente, dar potrivit Ministerului de Interne, la nivel naţional poliţiştii au întocmit cinci dosare penale pentru coruperea alegătorilor, precum şi cu privire la patru fapte contravenţionale.

Autoritatea Electorală Permanentă nu a publicat încă rezultatele alegerilor parţiale dar, potrivit numărătorii paralele făcute de formaţiunile politice, PSD ar fi câştigat scrutinul pentru funcţia de primar în comunele Cervenia, Poeni şi Salcia, din judeţul Teleorman, şi în comuna suceveană Drăgoieşti.

În comuna Nicşeni din judeţul Botoşani ar fi ieşit câştigător un candidat independent susţinut de PSD şi ALDE, iar primăria Devei ar fi fost câştigată de PNL.


Etichete CerveniaPoeniSalciaTeleormanGorjDrăgoieştiDevaSuceava

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live