Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Martie 2018
Vizualizari: 673
Comentează add

Partidele din Italia şi-au încheiat campania electorală pentru alegerile parlamentare de dumunică.

Alegeri parlamentare în Italia - final de campanie

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

     

Partidele din Italia şi-au încheiat campania electorală pentru alegerile parlamentare de mâine.
 
Migraţia şi şomajul ridicat în rândul tinerilor au dominat temele dezbătute.
 
Sistemul electoral italian permite formarea unei majorităţi parlamentare cu 40% din voturi, dar, potrivit corespondentului Radio România, nicio formaţiune nu este creditată de sondaje cu acest barem.
 
Corespondenţă din Roma - Reporter: Elena Postelnicu - Aproximativ 37% dintre voturi ar putea fi câştigate de coaliţia de centru dreapta, condusă de Silvio Berlusconi, care propune pe postul de prim-ministru pe actualul preşedinte al Parlamentului European, Antonio Tajani.
 
Mişcarea populistă Cinci Stele, care propune pe Luigi Di Maio ca premier, ar putea obţine doar 27% din voturi.
 
Cum însă populiştii nu sunt de acord cu niciun fel de coaliţie, este exclus să obţină procentajul necesar pentru a guverna singuri.
 
În privinţa formaţiunilor de centru stânga, Partidul Democrat al lui Matteo Renzi propune în fruntea Executivului de la Roma pe actualul premier Paolo Gentiloni.
 
Alegătorii care sunt de stânga, dar nu vor să-l voteze pe Renzi, vor opta pentru radicalii italieni ai Emmei Bonino de la Plus Europa, comentează presa din Peninsulă.
 
La alegerile legislative de duminică pot vota şi românii cu dublă cetăţenie, aşa cum este scriitoarea Tatiana Covor, de peste 40 de ani, la Roma.
 
Tatiana Covor: Sunt  30 de ani de când tot votez pentru alegerile italiene. Odinioară era mai simplu, pentru că votul se baza pe ideologie. Astăzi s-au schimbat multe. Partidele sunt atât de multe, încât e greu să înţelegi în ce parte o ia ţara dacă câştigă unul sau celălalt.
 
Reporter: Toate principalele partide exclud o mare coaliţie cu rivalii, aşa că este foarte posibil ca după alegeri Italia să treacă printr-un blocaj, aşa cum s-a întâmplat şi în 2013.
 

Etichete Italiaalegeri parlamentarecampanie electorală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live