Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

12 Decembrie 2019
Vizualizari: 463
Comentează add

La ora locală 22 vor fi făcute publice rezultatele exit-poll-urilor. O oră mai târziu sunt așteptate și primele rezultate finale - din Sunderland şi Newcastle.

Alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie

dan-vasiliu

 Foto: Arhivă.

În Marea Britanie, sondajele de opinie îi dau drept favoriți în alegerile legislative anticipate de astăzi pe conservatorii premierului Boris Johnson, însă sondajele de opinie au fost înșelătoare la ultimul scrutin, iar laburiștii speră să fi redus din diferența față de conservatori în ultimele zile.

La ora locală 22 vor fi făcute publice rezultatele exit-poll-urilor, care vor oferi un prim indiciu despre câștigătorii acestor alegeri. O oră mai târziu sunt așteptate și primele rezultate finale - din Sunderland şi Newcastle -, însă primul moment al adevărului este așteptat să aibă loc undeva în jurul orei 1.

Atunci vor fi anunțate rezultatele din mai multe colegii din nordul Angliei, care în mod tradițional votează cu laburiștii, dar care de această dată ar putea alege conservatorii pentru poziția lor tranșantă în privința Brexitului.

Dacă laburiștii pierd aceste colegii, se prefigurează o majoritate conservatoare. Între orele 3 și 4 dimineața vor fi anunțate rezultatele în nu mai puțin de 200 de colegii electorale, care cel mai probabil vor contura tabloul final al acestor alegeri.

Atenția va fi în special îndreptată înspre colegiile din Londra și sudul Angliei, unde conservatorii ar putea pierde locuri în zonele care se opun Brexitului.

În pericol este chiar ministrul de Externe Dominic Raab, care, potrivit sondajelor, are un avans de doar două procente în fața candidatului liberal-democrat.


Etichete Boris Johnson,Dominic RaabLondraconservatoriBrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live