Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

24 Mai 2015
Vizualizari: 797
Comentează add

Dintre cei peste 460 de mii de străini care s-au înscris în registrul electoral până la 31 decembrie anul trecut 111.646 sunt cetăţeni români.

Alegeri locale şi regionale în Spania

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă. 

Sunt alegeri locale şi regionale în Spania, considerate un test important pentru actuala clasă politică, după aproape şase ani de probleme economice şi şomaj ridicat. 

Noutatea absolută este prezenţa pe liste a candidaţilor formaţiunilor Podemos, de stânga, şi Ciudadanos, de centru-dreapta, cele mai tinere partide din această ţară care ar putea fi cheia formării guvernelor locale şi regionale. 
 
S-ar pune capăt astfel unei lungi perioade dominate de partidele tradiţionale, Popular şi Socialist. 
 
Peste 35 de milioane de oameni sunt aşteptaţi să voteze, printre ei şi peste 100 de mii de români înscrişi în registrele electorale din Spania.
 
Au fost tipărite 300 de milioane de buletine de vot pe care sunt trecute listele fiecărei formaţiuni ce se prezintă la acest scrutin. 
 
Alegătorul introduce în plicul pe care îl primeşte la secţie listele pe care le preferă, una pentru parlamentul regional şi alta pentru consiliul local şi primari. 
 
Românii pot vota şi ei ca ceilalţi cetăţeni ai UE cu rezidenţa în Spania. 
 
Dintre cei peste 460 de mii de străini care s-au înscris în registrul electoral până la 31 decembrie anul trecut 111.646 sunt cetăţeni români. 
 
Ei pot alege consiliul local şi primarul municipiului unde îşi au reşedinţa, dar nu pot alege şi membrii parlamentului regional. 
 
Este de aşteptat ca rezultatele să fie cunoscute înainte de miezul nopţii cu ajutorul sistemului rapid de transmitere a datelor. 
 
Guvernul a anunţat că peste 90 de mii de agenţi din forţele de ordine şi siguranţă vor supraveghea buna desfăşurare a alegerilor de astăzi.
 

Etichete alegeri locale şi regionale în SpaniaPodemosCiudadanospartidele tradiţionalePopular şi Socialistromâni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live