Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

13 Octombrie 2019
Vizualizari: 602
Comentează add

Pentru prima oară după un deceniu, Partidul Fidesz al premierului Orban nu obţine o victorie zdrobitoare în capitala ungară.

Alegeri locale în Ungaria

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

La scrutinul local din Ungaria, actualul primar al Budapestei, un apropiat al premierului Victor Orban, a fost învins de candidatul unic al opoziţiei, arată rezultatele parţiale. Opoziţia va deţine majoritatea şi în consiliul capitalei ungare, iar primarii săi au câştigat în alte mari oraşe ale ţării.

În cursa electorală pentru postul de primar general al Budapestei s-au înscris patru candidați, însă,  doar doi dintre aceștia au avut șanse reale, respectiv Istvan Tarlos, care deține această funcție din 2010 şi este susținut de partidul de guvernământ Fidesz, și Gergely Karacsony, copreședintele micii formaţiuni Dialog, care este sprijinit de partidele de stânga din opoziție.

Partidele din opoziție au decis să prezinte candidați comuni și pentru primăriile de sector din Budapesta, precum și pentru cele din mai multe localități ale Ungariei, în încercarea de a reduce astfel influența Partidului Fidesz, care începând din 2010 a câștigat toate alegerile parlamentare locale şi europarlamentare.


Etichete alegerilocaleungariabudapesta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live