Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Mai 2022
Vizualizari: 380
Comentează add

Alegeri locale în Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Alegeri locale în Anglia, Scoția și Țara Galilor

florin-lepadatu

  Foto: wikipedia

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Britanicii votează joi în alegerile locale care testează susţinerea Partidului Conservator, după scandalul încălcării regulilor epidemice, care au dus la amendare în premieră a unui şef de guvern în funcţie.

În paralel au loc alegeri parlamentare în Irlanda de Nord, unde republicanii din Sinn Féin speră la o victorie istorică.

De la Londra relatează corespondenta RRA, Aura Neag: ”În Anglia, Scoția și Țara Galilor au loc astăzi alegeri locale. Aceste alegeri sunt preponderent pentru desemnarea consilierilor locali, întrucât în Marea Britanie sunt doar o mână de primări pentru orașe foarte mari, cum ar fi Londra sau Manchester, așa încât cele mai multe orașe și sate sunt conduse de consilii locale. Aceste alegeri sunt primele post-Brexit și post-pandemie și sunt văzute ca un barometru pentru guvernul în funcție. Premierul Boris Johnson a fost implicat recent în mai multe scandaluri și sunt voci în Partidul Conservator care îi cer demisia. Rezultatele acestor alegeri ar putea avea un rol în viitorul său politic. Tot astăzi au loc alegeri parlamentare, de această dată și în Irlanda de Nord, unde Brexit a cauzat tensiuni nemaivăzute de decenii. Alegerile sunt contestate de două mari grupuri politice: unioniștii, care doresc ca Irlanda de Nord să rămână parte a Regatului Unit și naționaliștii, care doresc ca Irlanda de Nord să se unifice cu Republica Irlanda. Sondajele de opinie indică faptul că pentru prima dată în istoria Irlandei de Nord, Sinn Féin, care susține unificarea cu Republica Irlanda va câștiga alegerile parlamentare din provincie.”


Etichete londraUKmarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live