Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

29 Septembrie 2020
Vizualizari: 505
Comentează add

În Bucureşti, candidata dreptei la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a reclamat o tentativă de fraudă electorală.

Alegeri locale 2020: Numărarea voturilor se apropie de final

andrei-serban

Foto: Arhiva/ Agerpres

Numărarea voturilor la alegerile locale de acum două zile se apropie de sfârșit.

În perioada următoare aceste date vor fi procesate, iar apoi vor fi anunțate rezultatele finale.

PNL și PSD sunt partidele care au câștigat cele mai multe consilii județene și primării - după cum relatează reporterul nostru Andrei Șerban.


Reporter: PNL a obținut majoritatea voturilor în 17 județe, PSD în 15 și UDMR în patru. În alianțe cu alte partide, PSD a mai obținut majoritatea voturilor în alte patru județe: Bistrița-Năsăud, Buzău, Neamț și Dolj, iar PNL într-un singur județ, în Prahova, alături de USR PLUS.

La București pentru Consiliul General și pentru Consiliile Sectoarelor 1, 2, 4, 5 și 6, PSD a obținut cele mai multe voturi, iar USR PLUS la Sectorul 3.

Pentru Primăria Generală, Nicușor Dan a obținut primul loc, cu 42,73%,  el fiind susținut de PNL, USR și PLUS,  iar pe locul doi s-a clasat candidatul PSD, Gabriela Firea, cu 37,98 %. Pentru Primăria Sectorului 1 este cea mai strânsă luptă între Clotilde Armand din partea USR PLUS, care este pe primul loc la o diferență de un procent și ceva. față de candidatul PSD. Daniel Tudorache. La Sectorul 2 pe primul loc este candidatul USR PLUS, Radu Mihaiu, la Sectorul 3 Robert Negoiță din partea Alianței Pro București 2020, la Sectorul 4 Daniel Băluță, Alianța PSD-Partidul Puterii Umaniste Social Liberal, la Sectorul 5 Cristian Popescu Piedone, Partidul Puterii Umaniste Social Liberal, și la Sectorul 6 Ciprian Ciucu, candidat PNL. În țară, au existat și candidați care au câștigat cu peste 70%: Emil Boc, PNL, care a obținut 74,76% pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, Árpád Antal, UDMR, cu 76,49% pentru Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Constantin Ion, PSD, cu 78,07%, care a candidat la Primăria Municipiului Buzău.


Realizator: În Bucureşti, candidata dreptei la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a reclamat o tentativă de fraudă electorală: un bărbat ar fi fost văzut ieșind dintr-un birou electoral cu mai multe procese-verbale. Poliția a anunțat că investighează situația.

La rândul său, PSD a cerut renumărarea voturilor la Sectorul 1, invocând numărătoarea paralelă realizată de social-democraţi, potrivit căreia primarul în funcție, Daniel Tudorache, ar fi câștigat alegerile.

Şi în Sectorul 5 candidatul dreptei a anunțat că va solicita renumărarea voturilor pentru că, spune el, se impune verificarea existenței unei fraude masive.


Etichete alegeri localevoturi(RS)primariclotilde armandusr plusdaniel tudorachesctor 1frauda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live