Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Decembrie 2019
Vizualizari: 269
Comentează add

Partidul Conservator, al premierului Boris Johnson, intră ca favorit în alegerile parlamentare care au loc joi în Marea Britanie - potrivit sondajelor de opinie.

Alegeri legislative în Marea Britanie

florin-lepadatu

 

Partidul Conservator, al premierului Boris Johnson, intră ca favorit în alegerile parlamentare care au loc joi în Marea Britanie - potrivit sondajelor de opinie.

Experienţa ultimului scrutin arată, însă, că sondajele pot fi înşelătoare, iar Partidul Laburist speră că în ultimele zile a reuşit să reducă diferenţa faţă de partidul de guvernământ pentru a putea forţa negocierea unei coaliţii.

Reporter Dan Vasiliu: "Cel mai recent sondaj de opinie, realizat de Institutul YouGov, indică faptul că Partidul Conservator ar urma să obţină 339 de mandate parlamentare, cu 21 mai multe faţă de alegerile din 2017.

Opoziţia laburistă este creditată cu 231 de mandate, în scădere cu 31 faţă de scrutinul precedent, liberal-democraţii ar obţine trei mandate în plus şi ar ajunge la 15, naţionaliştii scoţieni şi-ar majora şi ei prezenţa în Camera Comunelor cu şase mandate, ajungând astfel la 41, în timp ce deputaţii galezi şi verzii vor obţine patru, respectiv un singur mandat.

În cazul în care acest scenariu va prinde contur după alegerile de astăzi premierul Boris Johnson ar avea calea deschisă pentru a trece rapid prin parlament acordul său de retragere renegociat cu Uniunea Europeană, astfel Brexitul ar putea avea loc la 31 ianuarie şi imediat va începe o perioadă de tranziţie care este prevăzută să se încheie la finalul anului viitor.

Scrutinul precedent din 2017 a arătat însă că sondajele nu sunt infailibile.

Ceea ce ar fi trebuit să fie atunci o victorie confortabilă a conservatorilor, s-a transformat într-un guvern minoritar.

Dacă acest scenariu se va repeta şi niciun partid nu va obţine majoritatea va fi nevoie de negocieri pentru formarea unui guvern de coaliţie, avantajul fiind de această dată de partea Partidului Laburist."


Etichete Londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live