Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Septembrie 2019
Vizualizari: 568
Comentează add

La Senat, sunt programate marţi alegeri pentru desemnarea succesorului lui Călin Popescu-Tăriceanu la conducerea forului legislativ.

Alegeri la Senat

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

La Senat, sunt marţi programate alegeri pentru desemnarea succesorului lui Călin Popescu-Tăriceanu la conducerea forului legislativ.

Sunt trei candidaţi în cursa pentru a doua funcţie în stat.

Iar conducerea PSD a reconfirmat luni seară susţinerea pentru fostul ministru de externe, Teodor Meleşcanu, o încercare de a câştiga parlamentari din ALDE pentru susţinerea Guvernului.

Alina Stănuţă cu explicaţii despre contextul politic în care au loc alegerile de marţi: "Social-democraţii au propus ca postul lăsat vacant de Călin Popescu-Tăriceanu să fie ocupat tot de un reprezentant al ALDE, vicepreşedintele foştilor parteneri de guvernare, Teodor Meleşcanu.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, cea care a făcut anunţul, arăta că social-democraţii, prin această susţinere a lui Teodor Meleşcanu, au vrut să arate că sunt corecţi până la capăt, chiar dacă ALDE s-a retras de la guvernare.

Numai că propunerea social-democraţilor, pe lângă surpriza provocată, a stârnit şi nemulţumiri în rândul ALDE.

Preşedintele Alianţei Democraţilor şi Liberalilor, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus răspicat că propunerea PSD reprezintă o încercare de a rupe grupul parlamentar al ALDE din Senat, dar şi un război împotriva partidului.

Pentru funcţia de preşedinte al Senatului şi-au anunţat candidatura: Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD; Alina Gorghiu, din partea PNL, şi Ion Popa de la ALDE.

Potrivit Regulamentului Senatului, preşedintele acestui for este ales prin vot secret cu buletine de vot.

Este declarat preşedinte candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenţi."


Etichete Senat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live