Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Marchiş, Maramureş

31 Martie 2019
Vizualizari: 841
Comentează add

Participare redusă în secțiile de votare pentru alegerea președintelui Ucrainei în comunitatea românească din Transcarpatia

Alegeri în Ucraina

adrian-marchis-maramures

Ucrainenii îşi aleg astăzi un nou preşedinte, în cadrul unui scrutin care se anunţă imprevizibil, cu un actor de comedie fără experienţă politică în fruntea sondajelor şi cu provocări colosale pentru o ţară aflată în război şi afectată de dificultăţi economice grave.

Vladimir Zelenskiy, 41 de ani, este pe primul loc în sondaje, cu 21 %, urmat de actualul şef al statului, Petro Poroşenko, cu 14 %, şi de fostul premier Iulia Timoşenko, ea ar obţine 10 % din voturi.

În cazul în care niciunul nu obţine 50%, se va organiza un al doilea tur de scrutin, pe 21 aprilie, pentru primii doi clasaţi.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina se desfăşoară într-un climat liniştit în regiunea Transcarpatia, după cum relatează trimisul nostru Adrian Marchiş:

Reporter: Participare redusă în secțiile de votare pentru alegerea președintelui Ucrainei în comunitatea românească din Transcarpatia.

Abia acum, după ieșirea de la biserică, a mai crescut în numărul alegătorilor.

Populația este neîncrezătoare în candidați, într-o țară în care predomină corupția, scăderea nivelului de trai și necesitatea unor reforme clare în mai multe domenii.

În principal, alegătorii din această parte de vest a Ucrainei își doresc orientarea țării spre valorile comune ale Europei.

Favoritul din sondajele generale, actorul de comedie Volodimir Zelenski, într-unul dintre sondajele din regiunea Transcarpatia nu se regăsește nici cel puțin printre primii șase candidați.

Astfel, că se prevede o bătălie electorală între Estul și Vestul, între Nordul și Sudul Ucrainei, între alegătorii cu viziuni și opțiuni diferite.

Pentru comunitatea românească din Ucraina importante sunt păstrarea identității și spiritualității românești și studierea pe mai departe în școli a limbii materne.


Etichete alegeri ucrainatranscarpatiasectii de votareromani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live