Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Februarie 2019
Vizualizari: 579
Comentează add

Alegeri europarlamentare pe 26 mai

radiojurnal

   

Românii sunt chemaţi la vot pe 26 mai pentru alegerea politicienilor care-i vor reprezenta în Parlamentul European, iar candidaturile la acest scrutin trebuie depuse până pe 28 martie - a stabilit ieri, Guvernul.
 
Tot ieri, a fost aprobată şi schema de minimis pentru finanţarea investiţiilor în modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare.
 
Miniştrii au adoptat măsurile organizatorice, precum şi programul calendaristic necesar derulării acţiunilor legate de alegerile europarlamentare din 26 mai.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Nelu Barbu, vor fi luate măsuri de prevenire şi combatere a fraudelor electorale prin asigurarea securităţii cibernetice şi a protecţiei datelor cu caracter personal, ce vor fi prelucrate în context electoral.
 
Nelu Barbu: Sunt stabilite principalele categorii de cheltuieli pentru organizarea alegerilor, precum şi autorităţile responsabile de efectuarea acestora. Ştiţi foarte bine, în bugetul de stat pentru anul 2019 au fost prevăzute aceste sume, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii bune a alegerilor europarlamentare.
 
De asemenea, executivul a aprobat schema de minimis, ce are în vedere modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare.
 
Practic, ea constă în acordarea unui ajutor nerambursabil în proporţie de 50% din valoarea cheltuielilor eligibile şi se acordă până la maximum 200.000 de euro.
 
Schema va fi aplicată din acest an şi se va derula până la finalul anului 2020.
 

Etichete alegeri europarlamentareguvernParlamentul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live