Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 17 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

15 Februarie 2019
Vizualizari: 546
Comentează add

După 8 luni de guvernare, premierul socialist, Pedro Sánchez, a luat această decizie după ce parlametul a respins proiectul de buget.

Alegeri anticipate în Spania pe 28 aprilie

annamaria-damian

 

Premierul spaniol, socialistul Pedro Sánchez, a convocat alegeri anticipate pentru 28 aprilie. După opt luni de guvernare, şeful executivului socialist a luat această decizie după ce parlametul a respins proiectul de buget.

Şeful guvernului spaniol avea două alternative: să continue să guverneze cu bugetul prelungit, conceput de conservatorii, sau să nu mai piardă niciun minut şi să meargă înainte, adică să convoace alegeri anticipate.

A ales a doua variantă şi a decis în urma şedinţei extraordinare de guvern de vineri, 15 februarie, să convoace alegeri pentru 28 aprilie, astfel camerele parlamentului vor fi dizolvate şi campania electorală va coincide cu vacanţa de Paşti.

Pedro Sánchez a făcut un bilanţ al scurtei perioade de guvernare, care a trecut din iunie anul trecut până acum, şi a subliniat că pensiile, salariul minim majorat la 900 de euro pe lună şi creşterea salariilor funcţionarilor sunt garantate.

Alegerile anticipate au loc pe fondul negocierilor eşuate cu partidele catalane pro-independenţă şi al procesului secesioniştilor care au organizat referendumul de independenţă a regiunii Catalonia.

În acest sens, Pedro Sánchez a precizat că în cadrul Constituţiei şi al legalităţii, dialogul este posibil. Am avut o foaie de parcurs clară - a mai spus Sánchez - dar este nevoie de un buget ca să putem guverna, de aceea spaniolii trebuie să decidă la urne.


Etichete Pedro Sánchez,Spaniaguvernbugetalegerianticipate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live