Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2019
Vizualizari: 377
Comentează add

Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale este în plină desfăşurare la această oră.

Alegeri prezidențiale: Se votează la primele secții deschise în străinătate

radiojurnal

Arhivă foto: Elena Postelnicu.

Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale este în plină desfăşurare la această oră.

Primele secţii, cele din Noua Zeelandă şi Australia, s-au deschis deja de mai bine de şapte ore, iar procesul electoral se va încheia luni dimineaţa, la ora 7:00, odată cu închiderea celor de pe coasta de vest a Statelor Unite.

Votarea se desfăşoară tot în 835 de secţii, dar sediile unora dintre acestea au fost mutate din cauza unor situaţii obiective. 

Reporter: Carmen Gavrilă - Autoritatea electorală permanentă a aprobat solicitarea Ministerului de Externe de schimbarea adreselor unor secţii de votare din: Germania, Marea Britanie şi Spania, după ce procesul de votare nu a mai putut fi organizat în aceleaşi locaţii ca în primul tur al alegerilor prezidenţiale, dar, la dispoziţia românilor din afara ţării, sunt în continuare 835 de secţii de votare.  

Iulian Ivan, reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procese electorale: "Reîntâresc recomandarea adresată cetăţenilor români ca în cazul în care se vor înregistra fluxuri ridicate de alegători la unele secţii de votare să solicite informaţii cu privire la secţiile de votare din apropiere de la preşedinţii sau membrii secţiilor de votare. Alegătorii au posibilitatea de a contactat Biroul Electoral pentru secţiile de votare din străinătate pentru orice problemă întâmpinată în procesul de votare.   Ministerul de Externe face apel ca românii să verifice adresele secţiilor de votare pe site-ul instituţiei şi să îşi exprime dreptul la vot în toate cele trei zile de scrutin, de la 7:00 la 21:00, ora locală". 

Realizator: În ţară, turul al doilea al alegerilor prezidenţiale are loc duminică, 24 noiembrie. Ca şi la primul tur, votarea se desfăşoară între orele 7:00 şi 21:00, dar secţiile pot rămâne deschise până la miezul nopţii dacă mai sunt alegători la rând


Etichete votalegeri prezidentialeturul doiaustralianoua zeelandadiasporamae

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live