Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1998
Comentează add

În Germania, de exemplu, au fost organizate pentru aceste alegeri 80 de secţii de votare, faţă de 25 la europarlamentare.

Alegeri prezidențiale 2019: 80 de secţii de votare, în Germania

vlad-draghicescu-bonn

Românii din străinătate au început încă de astăzi să voteze pentru alegerea preşedintelui României.

Aproape 25.200 de persoane au votat deja prin corespondenţă, însă numărul celor care au preferat să meargă la o secţie şi să voteze pe liste suplimentare este mult mai mare, a depăşit 69.000.

Spre deosebire de scrutinele anterioare, numărul secţiilor de votare a fost mult mai mare: 835, ceea ce reprezintă o triplare faţă de alegerile prezidenţiale de acum cinci ani şi aproape o dublare faţă de alegerile europarlamentare de anul acesta.

În Germania, de exemplu, au fost organizate pentru aceste alegeri 80 de secţii de votare, faţă de 25 la europarlamentare, ceea ce le-a permis românilor de acolo să voteze fără problemele din anii trecuţi. 

Pe o vreme foarte plăcută de toamnă, până la ora locală 17:00, la cele două secţii de votare de la Consulatul României la Bonn votaseră aproximativ 100 de persoane, reprezentanţii secţiilor de votare precizând că nu s-a semnalat niciun fel de incidente.

De asemenea, până la aceeaşi oră, puţin peste 100 de români îşi exercitaseră dreptul la vot şi în secţia de votare din oraşul învecinat Köln.

Reamintim că la alegerile prezidenţiale din acest an secţiile de votare din străinătate sunt deschise timp de trei zile pentru fiecare tur al alegerilor.


Etichete alegeri prezidentialegermaniasectii de votarebonnkoln

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live