Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Noiembrie 2016
Vizualizari: 684
Comentează add

Astronautul Shane Kimbrough, aflat pe staţia spaţială internaţională, şi-a exercitat anticipat dreptul de vot. Este al doilea american care votează în timp ce se află în spaţiu.

Alegerea noului preşedinte al SUA

radiojurnal

 Foto: nasa.gov.

Printre cei care au profitat de votul anticipat a fost şi astronautul Shane Kimbrough, aflat pe staţia spaţială internaţională. Este al doilea american care votează din spaţiu, după David Wolf, care şi-a exercitat dreptul în 1997, în timp ce se afla la bordul staţiei ruseşti, Mir. 

NASA glumeşte într-un mesaj că astronauţii sunt favorizaţi pentru că nu stau la coadă la urne, ca toţi ceilalţi cetăţeni, dar dezavantajul este că ratează extrem de râvnitul abţibild pe care scrie "am votat". 

Americanii îşi aleg preşedintele marţi, 8 noiembrie, într-o competiţie pe muchie de cuţit. Democrata Hillary Clinton, care ar putea deveni prima femeie-preşedinte din istoria Statelor Unite păstrează în sondaje un avans de aproximativ 3 procente în faţa rivalului republican Donald Trump.

În acelaşi timp se votează pentru înoirea totală a Camerei Reprezentanţilor şi a unui sfert din Senat, controlate până acum de republicani.

Primele rezultate sunt aşteptate după miezul nopţii, iar numele celui de-al 45-lea preşedinte american ar putea fi cunoscut miercuri dimineaţă la ora 5, ora României, dacă rezultatul nu va fi foarte strâns.


Etichete Shane KimbroughDavid WolfMIRHillary ClintonDonald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live