Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Iunie 2019
Vizualizari: 168
Comentează add

În Marea Britanie, fostul ministru de externe, Boris Johnson, este favorit pentru a fi noul lider al Partidului Conservator.

Alegerea înlocuitorului fostului prim ministru Theresa May

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

În Marea Britanie, fostul ministru de externe, Boris Johnson, favorit pentru a fi noul lider al Partidului Conservator, afirmă că dacă va deveni premier ar putea să nu plătească factura de 40 de miliarde de Euro către Uniunea Europeană pentru Brexit.

Această declaraţie a fost făcută cu câteva ore înaintea startului campaniei oficiale pentru alegerea înlocuitorului fostului prim ministru Theresa May.

O campanie în care toţi cei 11 candidaţi se întrec în promisiuni privind condiţii mai bune pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cel mai radical rămâne Bosris Jonson, care a fost şi unul dintre artizanii campaniei pentru Brexit.

Reporter Dan Vasiliu: "Oprirea plăţilor către Uniunea Europeană, eliminarea Black stopului nord-irlandez, garantarea drepturilor tuturor cetăţenilor europeni care locuiesc în Marea Britanie şi intensificarea pregătirilor pentru un Brexit fără acord - sunt câteva dintre măsurile promise de Boris Johnson în cazul în care va deveni prim-ministru.

"Cred că prietenii şi partenerii noştri din Uniunea Europeană trebuie să înţeleagă că banii incluşi în acord vor fi reţinuţi până când va exista o claritate mai mare în privinţa viitorului" -  a spus, ieri, într-un interviu pentru Sunday Times.

Fostul ministru de externe a avertizat că un eventual eşec în livrarea Brexitului cu sau fără un acord până la 31 octombrie poate pune în pericol însăşi existenţa Partidului Conservator.

Boris Johnson este favorit în cursa care începe în mod oficial luni pentru şefia conservatorilor.

Un sondaj de opinie, realizat în rândul membrilor acestei formaţiuni, arată că el se bucură de sprijinul a 43% dintre colegii săi.

Al doilea clasat ministrul mediului Michael Gough fiind cotat cu doar 12 procente.


Etichete Theresa May

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live