Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

15 Octombrie 2019
Vizualizari: 724
Comentează add

La Paris, aleea de promenadă de pe malul stâng al Senei poartă numele Reginei Maria a României.

Alee cu numele ”Regina Maria”, vizavi de Turnul Eiffel

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

This aerial view taken on September 17, 2019 over at the Parc Andre Citroen in Paris shows the river Seine, the Eiffel tower, and La Defense district.  Thomas SAMSON / AFP

La Paris, aleea de promenadă de pe malul stâng al Senei, vizavi de Turnul Eiffel, poartă, de astăzi, numele Reginei Maria a României.

Plăcuţa cu noua denumire a fost dezvelită, în această după-amiază, de Majestatea Sa Margareta a României. Ea a evocat într-un discurs personalitatea străbunicii sale.

Majestatea Sa Margareta a României: Pentru noi, toți europenii, Regina Maria a României este un exemplu prețios de patriotism, putere și profesionalism, de înaltă competență și loialitate. Prin eforturile sale umanitare și diplomatice pentru țară, din timpul Primului Război Mondial și al Conferinței de Pace de la Paris am câștigat recunoașterea și afecțiunea întregii lumi. Este cu atât mai important că Franța și Parisul îi aduc astăzi un omagiu Mariei de România, forței exemplului său personal, dragostei pentru țara sa, și atașamentului pentru valorile umanității.

Evenimentul a avut loc la iniţiativa Ambasadei României la Paris, cu participarea grupului parlamentar de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională şi a Primăriei Parisului, notează corespondenta noastră, Daniela Coman.


Etichete reginamariaparisalee

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live