Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Cristea

21 Aprilie 2017
Vizualizari: 981
Comentează add

UPDATE: ALDE va avea de acum înainte un singur preşedinte,17 vicepreşedinţi şi 16 membrii au decis cei peste o mie de delegaţi la Congresul extraordinar al formațiunii.

ALDE va avea un singur președinte și 17 vicepreședinți

alexandra-cristea

Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Arhivă.

UPDATE: Alianţa Liberalilor şi Democraţilor va avea de acum înainte un singur preşedinte,17 vicepreşedinţi şi 16 membrii au decis  cei peste o mie de delegaţi la Congresul extraordinar al formaţiunii.

Astfel , Biroul Politic Executiv va fi alcătuit din 33 de membrii plus preşedintele ALDE. 

Copreşdintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu spunea că mai multe organizaţii au cerut convocarea acestui Congres, în condiţiile în care formula bicefală şi tranzitorie de conducere, din prezent, trebuia schimbată.

Congresul ALDE va continua şi mâine când vor avea loc alegerile pentru noua conducere a formaţiunii.

Știrea inițială

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor va avea de astăzi un singur preşedinte şi 17 vicepreşedinţi.

Peste o mie de delegaţi din toate cele 47 de filiale ALDE, prezenți la Palatul Parlamentului, la congresul partidului, au fost convocaţi la această oră pentru validarea propunerilor de modificare a statutului formațiunii.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că mai multe organizaţii au cerut convocarea acestui congres, în condiţiile în care formula bicefală şi tranzitorie de conducere din prezent trebuie schimbată.

Alegerile pentru noua conducere vor avea loc mâine.

Călin Popescu-Tăriceanu: "Membrii Biroului Politic Executiv sunt în număr de 33 - 17 vicepreședinți, 16 membri și 12 membri supleanți. Alegerea se va face în mod liber, nu există listă, se depun candidaturile și în ordinea descrescătoare a voturilor vor fi stabiliți cei care devin membrii în Biroul Politic Executiv. Primii 17 vor deține funcția de vicepreședinte, următorii 16 funcția de membru".

Decizia de convocare a Congresului ALDE a fost contestată în instanță de celălalt copreședinte al formațiunii, Daniel Constantin, pe motiv că ar fi nestatutară.

Neînțelegerile dintre copreședinţii au apărut luna trecută, când Daniel Constantin a denunțat public modul în care Călin Popescu-Tăriceanu conduce partidul.

Tot atunci, lui Daniel Constantin i-a fost retras sprijinul politic şi a fost remaniat din guvern.


Etichete aldesedintacalin popescu tariceanudaniel constantin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live