Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Mai 2015
Vizualizari: 1268
Comentează add

Postul public de radio a lansat astăzi albumul ''10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice, 1930 -1944''.

Albumul Casa Regală a României în cronici radiofonice, lansat de SRR

radiojurnal

Lansare regală la Sala Radio. Foto: Alexandru Dolea.

În apropierea zilei de 10 Mai - Sărbătoarea Regalităţii, postul public de radio a lansat astăzi albumul ''10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice, 1930 -1944''.

Este o culegere de documente din colecţiile Societăţii Române de Radiodifuziune, reunite şi îngrijite de Serviciul Patrimoniu Cultural şi Arhive al Radio România.

Din toamnă, în grila de programe a Radio România Actualităţi ar putea apărea o nouă emisiune dedicată Casei Regale, care va exploata bogata zestre a fonotecii noastre.

Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

"Am făcut o promisiune acum câtva timp, vizavi de o emisiune despre Casa Regală a României, o vom lansa începând cu grila de toamnă pentru că, spre deosebire de alţii, aşa a făcut Dumnezeu să se întâmple, la Radio România sunt mult mai multe mărturii, documente, fapte care pot susţine pe de-o parte istoria şi pe de altă parte prezentul şi viitorul casei Regale a României", a spus reşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Prezent la lansarea albumului "Casa Regală a României în cronici radiofonice", Alteţa Sa Regală, Principele Radu, a spus: "Majestatea Sa Regele este nespus de bucuros că domniile voastre aţi decis şi împlinit într-un mod atât de frumos un proiect care în ciuda aparenţelor nu este unul cultural. Şi astăzi familia regală găseşte că radioul este un instrument fermecat aşa cum o credea şi acum aproape nouă decenii".

În această seară, de la ora 19.00 a avut loc la Sala Radio, Concertul Regal, un eveniment care a fost onorat de reprezentanţi ai familiei regale.

Radio România Muzical şi Radio România Cultural au transmis în direct concertul.


Etichete 10 Mai - Sărbătoarea RegalităţiiRadio Româniaalbumul 10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice1930-1944Serviciul Patrimoniu Cultural şi Arhive al Radio RomâniaRadio România Actualităţipreşedintele director general al Societăţii Române de RadiodifuziuneOvidiu MiculescuAlteţa Sa RegalăPrincipele RaduRadio România MuzicalRadio România Cultural

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live