Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Noiembrie 2020
Vizualizari: 153
Comentează add

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a transmis un mesaj RO-ALERT privind instituirea carantinei cetățenilor din aceste localități.

Alba Iulia-Sebeş-Blaj-Cugir-Ciugud-Abrud în carantinei de la miezul nopții

radiojurnal

  Foto: MApN

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a transmis în această seară un mesaj RO-ALERT cetăţenilor din Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Ciugud şi Abrud privind instituirea carantinei de la miezul nopţii. Timp de 14 zile sunt impuse restricţii de circulaţie, iar intrările şi ieşirile vor fi strict verificate, după cum transmite corespondenta noastră Andreea Bogdan.


Andreea Bogdan: Forţe de ordine vor fi mobilizate în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Între orele 6:00-22:00, în interiorul zonei carantinate se poate circula doar în anumite situaţii, cum ar fi: deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată, în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi sau alte motive justificate, cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave, ori în caz de deces al unui membru de familie. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se vor putea deplasa în afara locuinţei motivat doar în intervalul orar 10:00-13:00, în vreme ce persoanele cu vârsta de sub 65 de ani pot circula între orele 6:00-10:00, respectiv 13:00-20:00. În intervalul orar 22:00-6:00 este permisă circulaţia persoanelor numai în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanţă, respectiv pentru deplasări scurte în apropierea locuinţei legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.

În localităţile din Alba care intră la noapte în carantină, rata de infectare este foarte ridicată, chiar peste 10 cazuri la mia de locuitori. Şi autorităţile judeţene din Bistriţa-Năsăud au propus instituirea carantinei locale pentru două săptămâni în municipiul Bistriţa, unde, cumulat, în ultimele 14 zile s-a depăşit pragul de 9 la mie. Se aşteaptă doar avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică. În schimb, pentru Cluj-Napoca, deşi rata infectărilor este similară, prefectul nu consideră necesară carantinarea, punând pe seama numărului mare de teste cifrele crescute ale incidenţei


Etichete Alba IuliaSebeşBlajCugirCiugudAbrudcarantină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live