Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

14 Octombrie 2010
Vizualizari: 1232
Comentează add

Cea mai puternică grupare afiliată organizaţiei teroriste Al-Qaeda ameninţă cu atacuri împotriva capitalei federale americane.

Al-Qaeda ameninţă Washington-ul pe internet

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

În a doua ediţie a revistei sale on line "Inspire",  organizaţia yemenită afiliată la al-Qaeda, cere membrilor şi simpatizanţilor săi să atace în Washington DC

Într-o secţiune care sugerează idei privind posibile atacuri, propagandistul organizaţiei AQAP, Yahyim Ibrahim, recomandă teroriştilor să deschidă focul în restaurante aglomerate în Washington, la ora prânzului, pentru a ucide angajaţi ai guvernului federal.

Oficialii americani ai contraterorismului spun că iau ameninţarea în serios, arătând că ori de câte ori sunt menţionate locaţii specifice, ameninţarea teroristă este o problemă de îngrijorare. Grupările militante folosesc de mult timp internetul pentru a distribui informaţii asupra ţintelor atacurilor şi metodelor de a ataca.   

O asemenea operaţiune ar avea mare impact şi ar atrage o extraordinară atenţie a presei, spune propagandistul terorist.

Al-Qaeda în Peninsula Arabă, cum este cunoscută gruparea din Yemen, este o sursă de specială îngrijorare din cauza legăturilor sale cu atacuri anterioare în interiorul SUA, inclusiv masacrul de la Fort Hood, Texas şi tentativa de a detona o bombă la bordul unei curse aeriene către Detroit în decembrie anul trecut.

În această a doua ediţie a publicaţiei "Inspire", organizaţia afiliată la al-Qaeda îi previne pe musulmanii americani să nu călătorească în străinătate pentru a se alătura grupărilor de luptători jihad, amintind arestarea anul trecut în Pakistan a cinci rezidenţi din statul Virginia.

Analiştii CIA consideră că AQAP este cea mai puternică organizaţie afiliată la al-Qaeda.

CIA a fost autorizată de către administraţie să îl ucidă, în cazul în care nu îl poate captura, pe unul din liderii grupării, clericul născut în SUA, Anwar al-Aulaqi, care a fost implicat în atacurile de la Fort Hood şi de la bordul cursei aeriene către Detroit în ziua Crăciunului, anul trecut.


Etichete SUAterorismAl-QuedaatacuripropagandăWashingtonCIA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live