Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2020
Vizualizari: 418
Comentează add

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Elena Postelnicu, este vorba de un bărbat în vârstă de 84 de ani din oraşul Bergamo.

Al patrulea deces cauzat de noul coronavirus, confirmat în Italia

radiojurnal

Un al patrulea deces a fost confirmat cu puţin timp în urmă în Italia.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Elena Postelnicu, este vorba de un bărbat în vârstă de 84 de ani din oraşul Bergamo.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus se apropie de 80.000, iar numărul deceselor a crescut la 2.619 la nivel global.

Noi focare au apărut în Coreea de Sud, Iran şi Italia, cu sute de cazuri confirmate şi mai multe decese, iar în China epidemia manifestă o tendinţă de intensificare.


27 dintre cei 2.619 morţi sunt în afara Chinei, o creştere semnificativă faţă de săptămâna trecută, când erau doar cinci decese.

În Coreea de Sud, unde se află cel mai mare focar de coronavirus în afara Chinei, autorităţile au declarat stare de urgenţă, după ce şapte persoane au murit şi aproape 800 s-au îmbolnăvit.

Iranul a anunţat opt decese şi peste 50 de cazuri confirmate.

Coronavirusul a ajuns şi în Kuweit şi Bahrein, ridicând la 28 numărul ţărilor afectate. În Italia, cea mai afectată ţară din Europa, autorităţile au oprit Carnavalul de la Veneţia, au închis şcolile şi au instituit carantina în oraşele afectate, însă deocamdată nu au descoperit cum şi de unde a început răspândirea virusului.

În Italia sunt trei morţi şi peste 150 de cazuri în regiunile Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna şi Lazio. Creşterea cazurilor de îmbolnăvire în afara Chinei provoacă temeri legate de riscul unei pandemii.

Potrivit unui studiu de caz al unor medici chinezi, publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, răspândirea coronavirusului este dificil de împiedicat, în pofida numeroaselor restricţii de trafic instituite. O tânără de 20 de ani din Wuhan a călătorit sute de kilometri spre un alt oraş, unde şi-ar fi infectat cinci rude, fără ca ea să prezinte semne de infectare. Este prima dovadă că virusul se poate răspândi fără simptome.


Reporter:


Etichete coronavirusitaliadecesfocarebergamochinacoreea de sudiran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live