Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

20 Aprilie 2013
Vizualizari: 1598
Comentează add

Tânărul de 19 ani, de origine cecenă, suspectat a fi autorul atentatelor de la maratonul din Boston a fost arestat, la finalul unei lungi urmăriri, a anunţat poliţia americană.

Al doilea suspect al atentatului de la Boston, arestat Al doilea suspect al atentatului de la Boston, arestat - Conține video

sorin-solomon

Un poliţist păzeşte barca în care suspectul a fost găsit. Foto: Reuters.

Tânărul de 19 ani suspectat de a fi autorul atentatelor de la maratonul din Boston a fost arestat vineri seară, la finalul unei lungi urmăriri, a anunţat poliţia americană, informează AP şi AFP.   

"Suspectul a fost arestat. Poliţiştii examinează zona", a anunţat iniţial poliţia din Boston pe Twitter.

Fratele lui mai mare, de asemenea suspectat de a fi responsabil pentru acest atac criminal, a murit în noaptea de joi spre vineri într-un schimb de focuri cu poliţia.

"Capturat!!! Vânătoarea s-a terminat. Teroarea a luat sfârşit. Şi dreptatea a prevalat. Suspectul a fost arestat", a reacţionat apoi într-un al doilea mesaj postat pe Twitter poliţia din Boston.

Djokar Tzarnaev se ascunsese într-o barcă din curtea unei case din localitatea Watertown. 

VIDEO: Suspectul se ascunde într-o barcă. Sursa: Reutres.

Asta s-a auzit pe canalul de comunicaţii al forţelor de ordine în timpul operaţiunii. La final, în timp ce participanţii la operaţiune se felicitau, oamenii din cartier au ieşit pe străzi să-i aplaude, transmite corespondentul Radio România, Ani Sandu.

Poliţia a anunţat că suspectul se află în stare gravă la spital şi că ar fi putut să fie rănit în timpul confruntării din urmă cu 24 de ore, în care a fost ucis fratele său.

VIDEO: Preşedintele SUA a felicitat poliţia pentru prinderea suspectului. Sursa: Reuters.

Preşedintele Barack Obama spune că reţinerea suspectului marchează sfârşitul unui capitol important al acestei tragedii, dar că au rămas încă multe întrebări fără răspuns.

"De ce au recurs la astfel de violenţe tineri care au crescut şi au studiat aici, făcând parte din comunităţile noastre, din ţara noastră; cum au plănuit şi cum au pus în practică aceste atacuri şi dacă au primit ajutor din partea cuiva? Familiile celor ucişi în mod necugetat merită răspunsuri la aceste întrebări" a mai spus Barack Obama. 

Preşedintele SUA a mai spus că americanii refuză să fie terorizaţi şi că astfel autorii atacului de la Boston au eşuat în ceea ce şi-au propus.

Suspectul a fost rănit

După un schimb de focuri, în care tânărul ar fi fost rănit, potrivit presei americane, poliţia a procedat cu o precauţie extremă pentru a-l interpela.

Cel mai mare dintre cei doi fraţi, Tamerlan Tsarnaev, 26 de ani, fusese ucis noaptea după o urmărire dramatică cu poliţia la Watertown, în timpul căreia au fost trase circa 200 de focuri, a precizat vineri seară poliţia.

Oameni din Boston se bucură de prinderea celui de al doilea suspect al atentatelor. Foto; Reuters.

Autorităţile au cerut vineri locuitorilor din Boston să stea acasă şi să nu deschidă la nimeni. Transportul în comun a fost oprit, magazinele şi şcolile închise, orice survol al avioanelor interzis. Trenurile nu circulau între New York şi Boston.

În timpul urmăririi în noaptea de joi spre vineri, cei doi fraţi au aruncat mai multe dispozitive explozive în poliţişti.

Ei au ucis de asemenea un poliţist de 26 de ani în maşina sa, în campusul MIT din Cambridge, între Boston şi Watertown.

Cei doi fraţi sunt bănuiţi că au detonat luni două bombe artizanale la un interval de câteva secunde în apropierea liniei de sosire a maratonului anual din Boston.

Atentatul a făcut trei morţi şi circa 180 de răniţi.


Etichete atentatbombăBostonMaratonpoliţieDjohar TsarnaevSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live