Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

22 Iulie 2015
Vizualizari: 1301
Comentează add

Executivul de la Atena supune la vot un al doilea set de măsuri de austeritate, cerut de creditori pentru un nou ajutor financiar extern.

Al doilea set de măsuri de austeritate, supus votului în parlamentul elen

monica-chihaia-atena

Foto: facebook.com/AlexisTsipras.

Guvernul Greciei este supus astăzi unui test important.

Cu o majoritate fragilă în Parlament, Executivul supune la vot un al doilea set de măsuri de austeritate, cerut de creditori pentru un nou ajutor financiar extern.

Primele măsuri, care au dus la creşterea cu 10 procente a Taxei pe Valoarea Adăugată pentru unele bunuri şi servicii, au trecut săptămâna trecută de legislativ cu ajutorul opoziţiei.

Mai mulţi deputaţi ai puterii au votat atunci împotrivă, astfel că premierul Alexis Tsipras, membru al stângii radicale, a fost nevoit să-şi remanieze cabinetul.

Au fost înlocuiţi din funcţie zece miniştri şi secretari de stat.

Un al doilea pachet de măsuri, convenit cu liderii europeni pentru continuarea negocierilor privind noul program de asistenţă financiară destinat Greciei în valoare totală de 86 de miliarde de euro, va fi dezbătut şi votat astăzi în regim de urgenţă.

Şedinţa comună a celor patru comisii parlamentare, care vor aproba de principiu documentul depus ieri în parlament, a înceaput la ora 9.00.

Procedura se va încheia cel mai probabil la ultimele ore ale zilei, cu votul nominal, după dezbaterile din plenul Legislativului şi luările de cuvânt ale liderilor formaţiunilor parlamentare.

Proiectul numără aproximativ o mie de pagini, este al doilea 'crush test' pentru guvern şi grupul parlamentar al stângii radicale Syriza, pe fondul creşterii îngrijorării provocate de pierderile de voturi din partea principalului partid al coaliţiei guvernamentale, care beneficiază în prezent de o majoritate la limită.

Intervenţie fermă din partea premierului Alexis Tsipras în ceea ce priveşte disidenţii propriului partid, printre aceştia şi doi foşti miniştri, Panaiotis Lafazanis şi Yanis Varoufakis, care contestă vehement actualele opţiuni guvernamentale. 


Etichete GreciaAtenamăsuri de austeritateremanierecreşterea TVApremierul Alexis Tsipras

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live