Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

15 Octombrie 2014
Vizualizari: 1262
Comentează add

Primarul Sorin Oprescu speră că într-o lună şi jumătate va fi dat în folosinţă şi al doilea pod de la Mihai Bravu, pe sensul de circulaţie de la nord la sud.

Al doilea pod de la Mihai Bravu, "gata într-o lună şi jumătate"

atena-teognoste

Constructorii lucrează la al doilea pod de la Mihai Bravu. Foto: Atena Teognoste 

Într-o lună și jumătate va fi dat în folosință și al doilea pod de la Mihai Bravu, pe sensul de circulație de la nord la sud, a declarat primarul Sorin Oprescu.

Investiția închide inelul median al orașului și va ajuta la descongesionarea traficului din zona intersecţiei Şoseaua Mihai Bravu - Splaiul Unirii - Calea Văcăreşti.

Primarul general spune că 4 mari cartiere Berceni-Olteniței, Balta Albă, Pantelimon și Colentina vor fi legate între ele, iar distanța cu zona de nord a orașului spre Aeroportul Otopeni va fi parcursă în 20 de minute față de o oră și ceva cât se făcea în prezent.

Edilul șef al capitalei a mai precizat că urmează să înceapă lucrările de consolidare la podul de peste Dâmbovița de la nivelul solului și totodată să se realizeze un pod ușor pentru pietoni și bicicliști.

În paralel se continuă lucrările la pasajul subteran de la Piața Sudului, lucrări care sunt întârziate cu aproximativ 2 săptămâni din cauza rețelelor edilitare.

Proiectul de la Mihai Bravu presupune realizarea a două poduri supraterane paralele pe direcţia Inelului Principal de Circulaţie (Șoseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreşti), de câte 2 benzi de circulaţie pentru fiecare sens.

Primul pod (Calea Văcărești-Mihai Bravu) are o lungime de 675,40 m , iar cel de-al doilea pod 687,70 m ( Mihai Bravu- Calea Văcărești). Lățimea celor două poduri este de 7,80 m .

Cele două pasaje rutiere vor supratraversa Splaiul Unirii/Râul Dambovița, precum şi intersecția Prelungirea Șoselei Mihai Bravu cu Calea Văcărești.

De asemenea, prin acest proiect se vor reconfigura intersecţiile tronsonului Inelului Principal de circulație cu Splaiul Unirii, precum și cu Calea Văcărești, cu asigurarea realizării relaţiilor de stânga dintre cele două artere de circulaţie în condiţii de siguranţă și confort. 


Etichete Ştiri BucureştipodMihai BravuSorin OprescuBerceniOlteniţaBalta AlbăPantelimonColentinaAeroportul OtopeniDâmboviţaCalea VăcăreştiSplaiul Unirii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live