Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 18 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

13 Februarie 2018
Vizualizari: 586
Comentează add

Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile a confirmat al 22-lea deces din cauza gripei- o femeie de 65 de ani, din judeţul Călăraşi

Al 22-lea deces din cauza gripei

cristina-dumitrescu

 

Un nou deces din cauza gripei a fost confirmat aseară, de Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, din judeţul Călăraşi, care suferea de alte afecţiuni cronice şi care nu fusese vaccinată antigripal. Este cel de-al 22-lea deces din cauza gripei în acest sezon şi cel de-al patrulea anunţat ieri, de autorităţi.

Spitalele trebuie să ia măsuri necesare pentru protecţia personalului şi pacienţilor, iar managerii spitalelor au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico- sanitare, iar personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie a stabilit MInisterul Sănătăţii.

Direcţiile de Sănătate Publică vor prezenta în cel mai scurt timp o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, vor solicita suplimentarea. În acest moment, anunţă Ministerul Sănătăţii, există stocuri de antivirale specifice pentru gripă la producători şi recomandă tuturor farmaciilor să se aprovizioneze cu medicamentele şi produsele necesare prevenirii şi tratării gripei.

La şcoli şi grădiniţe, trebuie făcut în fiecare dimineaţă un triaj astfel încât să se evite răspândirea virusului gripal. Dacă profesorii şi educatorii au suspiciuni legate de starea de sănătate a copiilor, ei trebuie să semnaleze cadrelor medicale acest lucru. De asemenea, având în vedere că sezonul de gripă ar putea să se prelungească până în aprilie, vaccinarea antigripală este recomandată şi încurajată de medici. 


Etichete gripaantiviraletriajscolimedicamenteCentrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibiledeces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live