Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2022
Vizualizari: 130
Comentează add

Toate liceele, şcolile şi grădiniţele pot face cursuri cu prezenţă fizică.

Al doilea semestru şcolar începe luni, legat de primul, fără vacanţă

radiojurnal

 

Al doilea semestru al anului şcolar va începe luni pentru prima dată fără perioada de vacanţă după primul semestru, care s-a încheiat ieri. Toate liceele, şcolile şi grădiniţele pot face cursuri cu prezenţă fizică, după ce criteriile pe baza cărora se aplică scenariile de desfăşurare a activităţii au fost modificate.

Astfel, trecerea în online nu mai depinde nici de rată locală de infectare cu coronavirus, nici de procentul de vaccinare anti COVID-19 în rândul personalului.

Noua regulă este ca în spitale să fie ocupate mai puţin de 75% din paturile alocate pacienţilor cu SARS-CoV-2 copii. În momentul în care se atinge acest prag într-un judeţ, toate unităţile de învăţământ din judeţul respectiv trec la predarea online. În cazul capitalei, decizia se ia pentru toată zona Bucureşti-Ilfov. Pragul de 75% nu este atins în niciunul dintre judeţele României în prezent, astfel că toate liceele, şcolile şi grădiniţele pot face cursuri cu prezenţă fizică.

Conform datelor de ieri, media ocupării la nivel naţional este de 16% dintre paturile destinate copiilor cu COVID-19. Cele mai mari procente sunt în Suceava - 34% şi în Cluj - 28%. Cele două judeţe au în prezent şi cea mai mare rată de infectare la nivel naţional - 5,7 şi aproape 4,4 la mie respectiv.

Prin ordinului comun semnat ieri de miniştrii educaţiei şi sănătăţii, se modifică şi criteriul de trecere în online dacă apar cazuri în comunităţile de copii.


Ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu, a precizat că decizia suspendării activităţii cu prezenţă fizică în clasele de şcoală sau la grupele de la grădiniţe se va lua atunci când sunt trei cazuri de infectare în şapte zile consecutiv.  .


Etichete semestrul doifără vacanțăpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live