Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Tudose

8 August 2019
Vizualizari: 306
Comentează add

Bulgaria va mai primi, în decurs de o lună, alte 11 milioane, urmând ca ajutorul european să fie actualizat în funcţie de evoluţia epidemiei.

Ajutor UE ptr despăgubiri de 2,9 milioane euro dat Bulgariei ptr pestă

adriana-tudose

    Foto: Arhivă.

Uniunea Europeană a acordat Bulgariei 2,9 milioane de euro pentru despăgubirea celor cinci complexe industriale, care au fost nevoite să sacrifice preventiv peste 100.000 de porci, pe o rază de 20 de km distanţă, de focarele de pestă porcină.

Bulgaria va mai primi, în decurs de o lună, alte 11 milioane, urmând ca ajutorul european să fie actualizat în funcţie de evoluţia epidemiei.

Potrivit corespondentului nostru la Sofia, Petio Petkov, acest ajutor european ar pune capăt şi protestelor micilor fermieri împotriva ordinului de a fi sacrificaţi porcii în zonele în care nu există focare.

Ieri, ministrul agriculturii, Desislava Taneva, a declarat după întâlnirea pe care a avut-o, la Bruxelles, cu comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, că guvernul bulgar va lansa un plan pentru refacerea populaţiei de porci, finanţat din buget.


Etichete Uniunea EuropeanăBulgariadespăgubirepesta porcină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live