Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

21 Aprilie 2014
Vizualizari: 1283
Comentează add

Premierul Victor Ponta se va duce mâine în judeţul Teleorman pentru a stabili modul în care guvernul poate interveni în zonele afectate de inundaţii.

Ajutor guvernamental pentru cei afectaţi de inundaţii

bogdan-isopescu

Victor Ponta, la şedinţa Centrului Operaţional de Comandă pentru Situaţii de Urgenţă. Foto: gov.ro

Şeful executivului, Victor Ponta, a participat astăzi la şedinţa Centrului Operaţional de Comandă pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile spun că au trimis pe teren 25 mii de persoane din Ministerul de Interne, care au acţionat în 555 de misiuni de salvare.

Dincolo de misiunile de salvare şi evacuare, autorităţile au trebuit să consolideze digurile de protecţie, pentru că au fost 14 cazuri de fisurare.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că au existat cazuri în care localnicii au refuzat evacuarea.

"În fiecare situaţie avem, fie că au căzut în albia râului, dar ei erau într-o zonă pe uscat când au căzut; fie că unii au încercat să traverseze râul pe propria răspundere; şi plus, barca de la Buzău, care au folosit o barcă improvizată, cinci persoane, şi au încercat să traverseze râul, s-a răsturnat, trei salvaţi, doi dispăruţi" a spus Raed Arafat.

Premierul Victor Ponta afirmă că în şedinţa de guvern, de miercuri, se va discuta despre ajutorul pentru cei afectaţi de inundaţii.

Judeţul cu cele mai mari pagube este Teleormanul. 

"Este vorba de nişte diguri, acolo, care înţeleg că au cedat. Şi mâine, o să merg acolo, să asigurăm toate resursele necesare. Vreau să vedem ce putem să ajutăm din familiile victimelor, din cei care şi-au pierdut bunuri, animale. Îmi pare cumplit de rău că, de fiecare dată, totuşi, avem şi un tribut de vieţi omeneşti", afirmă premierul.

Autorităţile fac apel la populaţie să colaboreze cu jandarmii şi membrii echipelor de la situaţii de urgenţă şi să părăsească locuinţele, dacă este cazul.

Premierul Victor Ponta a precizat că, miercuri, în baza evaluărilor făcute de instituţiile statului, vor putea fi alocate sumele necesare pentru refacerea gospodăriilor afectate de inundaţii.
 


Etichete Victor PontaTeleormansituaţii de urgenţăinundaţiiRaed Arafatguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live