Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Februarie 2022
Vizualizari: 217
Comentează add

Ministrul Daniel Cadariu: 400 de milioane de euro au primit în ultimele două luni, ca ajutor de la stat, firmele din industria ospitalieră.

Ajutor de stat pentru 8.300 de firme din HoReCa

radiojurnal

Arhivă foto: Agerpres.

400 de milioane de euro au primit în ultimele două luni, ca ajutor de la stat, firmele din industria ospitalieră, iar schema de finanțare s-a încheiat astăzi, a anunțat ministrul antreprenoriatului și turismului, Daniel Cadariu.

Daniel Cadariu: Aproximativ 420 de milioane de euro au ajuns în conturile a aproximativ 8.300 de beneficiari din HoReCa, fiind o reală infuzie de capital. Așa cum se știe, o primă sumă, reprezentând o prorată de aproximativ 47%, a fost achitată în cursul lunii decembrie, iar diferența - 1,18 miliarde de lei - i-am achitat în cursul lunii ianuarie și am închis această măsură începând cu data de 2 februarie.

Realizator: Daniel Cadariu a mai precizat la finalul ședinței de guvern de astăzi că în sprijinul mediului de afaceri au fost reluate programele de finanțare a participării firmelor românești la târgurile pentru turism și cele pentru promovare externă.

Ministrul turismului a mai spus că o viitoare ordonanță de urgență va avea în vedere eliminarea intermediarilor, care consumau aproximativ 15% din sumele alocate acestor programe.

(RS)


Etichete ajutor de stathorecadaniel cadariuministerul turismului(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live