Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Iunie 2021
Vizualizari: 386
Comentează add

Executivul a mai stabilit majorarea alocației pentru copii începând din 2022 și indexarea anuală cu rata medie a inflației începând din 2023.

Ajutoare pentru persoanele afectate de fenomenele meteo extreme

radiojurnal

  Foto arhivă

O nouă etapă de relaxare a restricțiilor intră în vigoare de la 1 iulie. Guvernul a adus unele modificări în prevederile incluse odată cu prelungirea stării de alertă.
 
Noile reguli au fost prezentate de premierul Florin Cîțu la finalul ședinței executivului de astăzi.
 
Florin Cîțu: În spațiile deschise sau închise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în anumite condiții. Un număr mai mare de participanți la spectacole, concerte, festivaluri publice și private sau alte evenimente culturale organizate în aer liber - 2.500 de spectatori; bineînțeles, peste această cifră, toate persoanele trebuie să fie vaccinate. Se pemrite organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau altor evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de un metru pătrat pentru fiecare persoană; inițial erau doi metri pătrați, am redus și acest număr, precum și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului. Mai multe persoane la evenimente private, nunți, botezuri, mese festive - 150 de persoane în exterior și 100 de persoane în interior, și se permite un număr mai mare de persoane la evenimente private organizate în interior, nunți, botezuri cum ar fi, limita acestora în saloane, cămine la maxim 300 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de doi metri pătrați pentru fiecare persoană și cu persoane care sunt vaccinate.
 
Tot în ședința de astăzi, guvernul a prelungit perioada până la care firmele din domeniul HoReCa sunt scutite de plata impozitului specific. Facilitarea este valabilă până la sfârșitul acestui an.
 
Au fost adoptate azi și măsurile privind ajutorul financiar pentru familiile afectate de vremea rea din ultrima perioadă.
 
Sume între 1.000 și 6.000 de lei, în funcție de amploare pagubelor, și suplimentar 7.500 de lei în cazul în care este vorba și de victime.
 
Executivul a mai stabilit majorarea alocației pentru copii începând din 2022 și indexarea anuală cu rata medie a inflației începând din 2023.
 

Etichete guvernmasuri de relaxarefenomene meteoajutoareHorecaalocatii pentru copii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live