Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2020
Vizualizari: 246
Comentează add

Aglomeraţie la punctul de frontieră Nădlac 1.

Aglomeraţie la punctul de frontieră Nădlac 1

florin-lepadatu

  Foto: Ioan Suciu

Este aglomerație și miercuri la punctul de frontieră Nădlac 1, unde românii care vor să intre în țară așteaptă aproximativ două ore.

Pe lângă formalitățile vamale obișnuite, cei care trec granița au parte și de un triaj epidemiologic, însă autoritățile au suplimentat personalul.

Corespondentul RRA în județul Arad, Ioan Suciu, a fost la fața locului și ne spune care este situația: "Zeci de persoane trec în continuare pe jos.

Se așteaptă la rând circa o oră, în timp ce coloana de autoturisme este deja destul de consistentă pentru intrarea în țară.

Timpii de așteptare sunt de peste două ore.

Mulți cetățeni români care intră în țară pe jos spun că au venit cu taxiul din Austria sau Ungaria până la frontiera cu România.

Majoritatea au fost la muncă în domeniul social în Austria, unde au avut grijă de persoane în vârstă, iar firma angajatoare le plătește taxiul, care este cam 200 de euro pentru o persoană până la granița cu România, iar de aici sunt preluați de microbuzele care așteaptă în stațiile de carburant din apropiere unde și-au făcut apariția și transportatorii la negru la care prețul din Nădlac până la Oradea sau Timișoara poate fi și de câteva sute de euro.

Poliția de frontieră română a făcut tot posibilul să fluidizeze traficul.

Sunt deschise pe intrarea în țară şase puncte de acces și patru puncte mobile de preluare a documentelor.

Traficul mai ridicat la intrarea în țară este cauzat și de faptul că măsura carantinei nu mai este obligatorie, astfel încât mulți profită de acest lucru și vin în România.

Aceștia au obligația izolării la domiciliu.

Cu toate acestea, au fost și persoane care au cerut în mod expres măsura carantinei.

În ceea ce-i privește pe cei care pleacă din România, mulți spun că pleacă cu contracte la muncă în Germania sau Austria, dar sunt și mulți care au reședința în occident și se duc pentru a semna prezența în vedera încasării ajutorului social."


Etichete vamă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live