Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Marchiş, Maramureş

9 August 2020
Vizualizari: 331
Comentează add

Aglomerație la obiectivele turistice cunoscute din Maramureș

adrian-marchis-maramures

   Foto: Arhivă.

Aglomerație astăzi și în Maramureș, la obiectivele turistice cunoscute de pe Valea Vaserului - Pietrosul Rodnei, Sighet,Săpânța sau la Ocna Șugatag.

Turiştii care se deplasează în nordul județului, pe drumurile naționale 18 și 19 sau pe Valea Izei, din cauza lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere, sunt sfătuit să manifeste răbdare și să respecte indicatoarele rutiere.

Reporter: Adrian Marchiș - Strâmtoarea din Munții Maramureșului este vizitată, astăzi, de aproape 1.000 de turiști în șase trenuri, la capacitatea de 70% pentru păstrarea distanței fizice impuse.

Primul tren cu locomotiva pe abur a plecat după ora 9:00 din gara căilor ferate forestiere din Vișeul de Sus, iar următoarele la un interval de timp de 30 de minute.

Aproape 2.000 de turiști din țară se estimează că se află și astăzi la Borșa, pentru drumeții pe crestele montane de pe Pietrosul Rodnei și la obiectivele naturale lacurile Ştior și Iezer, la Cascada Cailor, care are cea mai mare cădere de apă glaciară din țară, înaltă de 90 de metri.

Alte câteva mii de turişti, cazaţi în pensiunile și hotelurile suprasolicitate din nordul județului, se află în piscinele cu apă sărată din Ocna Şugatag, la Cimitirul Vesel din Săpânţa, la Memorial Sighet sau în pelerinaje la bisericile de lemn din Maramureş.

(PH)Etichete Maramureșobiective turistice(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live